Search
menu
Search

Verenigde Staten waarschuwt burgers voor seksueel geweld in Spanje

Verenigde Staten waarschuwt burgers voor seksueel geweld in Spanje
Beeld: 123rf

Verenigde Staten waarschuwt burgers voor seksueel geweld in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Amerikaanse Ambassade voor Spanje en Andorra heeft officieel op haar website gewaarschuwd voor seksueel geweld in Spanje. Met een speciale ‘Security Alert’ waarschuwen de Amerikaanse autoriteiten alle Amerikaanse burgers dat er in Spanje een toename is van seksuele geweldszaken waar ook Amerikaanse slachtoffers bij zijn gevallen.

Als de Amerikaans autoriteiten daarmee verwijzen naar de drie Amerikaanse zussen die hebben gelogen over hun aanranding en daarna Spanje snel hebben verlaten om naar Italië te gaan, dan kan gezegd worden dat de Amerikaanse autoriteiten zich vergissen.

De Amerikaanse Ambassade waarschuwt dat het Spaanse rechtssysteem heel anders is dan het Amerikaanse rechtssysteem. Daarnaast staat in het bericht dat ook Amerikaanse studenten en jonge toeristen slachtoffer kunnen worden van seksueel geweld zoals aanrandingen en verkrachtingen.

Amerikanen wordt aangeraden rekening te houden met het volgende:

  • Verantwoord drinken zoals geen drankjes nuttigen die vreemd zijn.
  • Gebruik het ‘buddy system’ ofwel altijd reizen met een vriend/vriendin of familielid.
  • Als je wel het slachtoffer bent van seksueel geweld dan dien je meteen 112 te bellen. Maak daarbij indien mogelijk gebruik van een advocaat om het geheel andere (dan dat van de VS) rechtssysteem te begrijpen. Er bestaat een lijst met Engelstalige advocaten.
  • Houdt altijd de veiligheidsmeldingen van de ambassade bij voor het laatste nieuws.

De Verenigde Staten staan alleen wat betreft deze waarschuwing want geen enkel ander land, waaronder Nederland en België, waarschuwt haar burgers voor de gevaren van seksueel geweld in Spanje.

Ga naar de inhoud