Search
menu
Search

3 Spaanse nationale parken in de top 10 lijst van Tripadvisor

3 Spaanse nationale parken in de top 10 lijst van Tripadvisor
Beeld: Sierra de Grazalema / Wikimedia

3 Spaanse nationale parken in de top 10 lijst van Tripadvisor

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elk jaar plaatst Tripadvisor lijsten in het kader van de Travelers Choice en ook voor dit vreemde corona-jaar zijn er ‘Best of the Best’ lijsten bekend gemaakt over van alles en nog wat. In dit geval kijken we naar de top 10 van nationale parken binnen Europa want 2020 was het jaar dat reizigers op zoek gingen naar de frisse lucht en uitgestrekte vlaktes om zo min mogelijk in contact te komen met het coronavirus. 

In de top 10 van nationale parken staan parken in het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Kroatië, Turkije, Italië en uiteraard Spanje. Dit is de top 10 van de Travelers Choice 2021 van Tripadvisor:

  1. Yorkshire Dales National Park (Verenigd Koninkrijk)
  2. Vatnajokull National Park (IJsland)
  3. Plitvice Lakes National Park (Kroatië)
  4. Peak District National Park (Verenigd Koninkrijk)
  5. New Forest National Park Hampshire (Verenigd Koninkrijk)
  6. Sierra de Grazalema Natural Park (Cádiz, Spanje)
  7. Sierra Nevada National Park (Granada, Spanje)
  8. Uludag National Park (Turkije)
  9. Sierra de Aracena and Picos de Aroche Natural Park (Huelva, Spanje)
  10. Cilento and Vallo di Diano National Park (Italië)

Spanje

Op de lijst van Tripadvisor staan dus 3 Spaanse parken vermeld maar Spanje heeft in totaal 15 nationale parken (Parques Nacionales) dus er is buiten deze parken die door de gebruikers van het online platform beoordeeld zijn veel meer prachtige natuurlocaties. (binnenkort zijn het 16 nationale parken als de benoeming van de Sierra de las Nieves wordt aangenomen in het Spaanse parlement)

Río Majaceite (El Bosque / Benamahoma). PN Sierra de Grazalema (Cádiz)

Sierra de Grazalema Natural Park (Cádiz)

Met kalkstenen kliffen, diepe kloven en grottenstelsels (waarvan het grootste stelsel, Hundidero-Gato, teruggaat tot de prehistorie) is het geen wonder dat Sierra de Grazalema als een van de meest verbluffende ecologische landschappen van Spanje wordt geprezen. 

Botanisten in de dop kunnen helemaal opgaan in de ruim 1300 verschillende soorten planten, terwijl vogelliefhebbers de kans hebben om kolonies van havikarenden en de met uitsterven bedreigde Egyptische aasgier te bewonderen. Wil je liever zoogdieren zien? In het UNESCO-biosfeerreservaat vind je ook genetkatten, berggeiten en otters.

Bezoek de website op Tripadvisor.

Nationalpark Sierra Nevada

Sierra Nevada (Granada)

Sierra Nevada, het grootste nationale park in Spanje, is de droom van elke outdoor liefhebber. Het ruige terrein omvat bergen en kloven die zijn gemaakt om te wandelen (Los Cahorros is een favoriet met zijn kalkstenen kliffen en hangende bruggen), ijzige dompelbaden om in te zwemmen en talloze tunnels en grotten om te verkennen. 

Als je niet zo avontuurlijk bent, zijn de vele dorpjes die over Las Alpujarras zijn verspreid zeker het verkennen waard. Het beroemde kasteel en fort van Alhambra ligt op een steenworp en inspireert bezoekers met de adembenemende architectuur en tuinen.  

Bezoek de website op Tripadvisor.

Bosque encantado

Sierra de Aracena and Picos de Aroche (Huelva)

Mens en natuur leven in harmonie samen in het natuurpark Sierra de Aracena en Picos de Aroche. Dit beschermde landschap in het Sierra Morena-berggebied heeft het allemaal: hoge toppen en rotsachtige kliffen, schattige dorpjes en beboste valleien die in de schaduw vallen van mediterrane eiken- en kastanjebossen. 

Je verkent het gebied eenvoudig te voet via een netwerk van wandelpaden om heerlijk te genieten van het groene gas en de kleurrijke wilde bloemen. Proef ook zeker de lokale gerechten tijdens je bezoek: deze regio staat vooral bekend om zijn Iberische zwarte varkensvlees en wilde paddenstoelen.

Bezoek de website op Tripadvisor.

Bron teksten: Tripadvisor

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?