Corona zorgt voor annulering van carnaval, Semana Santa en andere festiviteiten

Corona zorgt voor annulering van carnaval, Semana Santa en andere festiviteiten
Beeld: Freepik

Corona zorgt voor annulering van carnaval, Semana Santa en andere festiviteiten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was te verwachten en voor de fans van veel traditionele festiviteiten in Spanje lijkt het ook dit jaar een rampjaar te worden nu bekend wordt dat hun favoriete feesten vanwege de corona-maatregelen geannuleerd worden. We hebben het dan over carnaval, Las Fallas, Semana Santa, Feria de Abril, San Fermín en menig ander feest in Spanje.

Ondanks de start van de vaccinatie zal de corona-situatie in de lente nog niet zoveel beter zijn om feestjes te vieren. In Andalusië werd in december 2020 al bekend dat de kans groot was dat het carnaval, de Semana Santa en de Feria de Abril in Sevilla niet door zouden gaan.

Carnaval

Het beroemde Carnaval in Cádiz met de typische groepen zingende mannen (en vrouwen) gaat niet door of zal op een geheel andere wijze gevierd worden in 2021. Het carnaval begint in principe op 14 februari maar meestal vinden de zangwedstrijden al voor die datum plaats.

Ook de bekende carnavalsactiviteiten in Águilas (Murcia) en in andere Spaanse steden en natuurlijk op de Canarische Eilanden zoals in las Palmas de Gran Canaria en in Santa Cruz de Tenerife zullen dit jaar niet doorgaan.

Las Fallas

De las Fallas festiviteiten in Valencia, die op 28 februari zouden moeten beginnen, gaan niet door dit jaar en zijn voor het tweede opeenvolgende jaar geannuleerd. Het is de eerste keer sinds de Spaanse Burgeroorlog dat dit gebeurt en is daarnaast de zevende keer dat de Fallas niet doorgaan.

Semana Santa

De Semana Santa (Heilige Week voor Pasen) moet in principe tussen zondag 28 maart en zondag 4 april plaatsvinden maar deze zijn net zoals in 2020 geannuleerd in Andalusië zoals in Málaga, Sevilla, Granada en Córdoba en ook op andere plaatsen in het land.

Feria de Abril

De Feria de Abril zou moeten plaatsvinden tussen zondag 18 april en zaterdag 24 april maar de organisatie in Sevilla heeft deze al afgelast waardoor het de tweede keer is dat deze niet doorgaat na de annulering in 2020.

San Fermín

De San Fermin feesten in Pamplona is veel meer dan alleen het wereldberoemde stierenrennen maar ook dit jaar zullen de inwoners van Pamplona en de duizenden toeristen die de San Fermín festiviteiten bezoeken helaas thuis moeten blijven (wat wel goed nieuws is voor de stieren natuurlijk).

La Tomatina

Over het wel of niet door laten gaan van het La Tomatina tomatengooifeest in Buñol (Valencia) wordt nog gediscussieerd. Maar zoals de huidige situatie is zal de kans klein zijn dat er duizenden deelnemers tegen elkaar aangedrukt staan om tomaten naar elkaar te gooien.

Ga naar de inhoud