Politie opent jacht op ‘matagatos’ die katten doodt in Tarragona

Politie opent jacht op ‘matagatos’ die katten doodt in Tarragona
Beeld: Guardia Civil

Politie opent jacht op ‘matagatos’ die katten doodt in Tarragona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De SEPRONA dienst van de Guardia Civil politie is een onderzoek gestart om erachter te komen wie de verantwoordelijke is die diverse katten heeft gedood in de wijk Parc Riuclar in Tarragona. Afgelopen zaterdag werden diverse dode katten gevonden die vastzaten in speciaal geplaatste strik-vallen.

De Guardia Civil werd door diverse bewoners van de wijk op de hoogte gebracht van de vondst van diverse dode katten die door strik-vallen om het leven waren gekomen nabij de Ermita de La Dolorosa in Parc Riuclar in Tarragona.

Eenmaal ter plaatse vonden de agenten van de SEPRONA dienst diverse dode katten in verschillende staten van ontbinding die vastzaten in speciaal geplaatste vallen. Sommige van deze strik-vallen hadden nog etensresten om de katten te lokken.

Om erachter te komen wie de verantwoordelijke is of wie het zijn, is de politie zelf de jacht begonnen op de ‘kattenmoordenaar’ (matagatos) van Parc Riuclar. De Guardia Civil vraagt de hulp van de inwoners van het gebied om de ogen open te houden terwijl de agenten ook meer gaan controleren.

Mochten de daders gevonden worden dan kunnen ze gestraft worden voor dierenmishandeling. 

LEESTIP:
De dieren- en milieupolitie van Spanje

Ga naar de inhoud