De wekelijkse kunstmarkt van de kunstenaarsvereniging Amata weer terug in Jávea

De wekelijkse kunstmarkt van de kunstenaarsvereniging Amata weer terug in Jávea
Beeld: @feriaartesaniajavea / facebook

De wekelijkse kunstmarkt van de kunstenaarsvereniging Amata weer terug in Jávea

ALICANTE – Na een afwezigheid van twee jaar vanwege de Covid-maatregelen, mogen de leden van Amata hun wekelijkse kunstmarkt in de haven van Jávea hervatten. Vanaf 13 februari zijn ze weer elke zondagochtend te vinden op de Paseo Marítimo

De stalletjes van dit kleine, maar selecte marktje, worden zorgvuldig gekozen door Amata, de regionale kunstenaarsvereniging , zodat er geen import-producten aangeboden worden of spullen uit een fabriek want alles is door de deelnemers zèlf met vaardigheid, geduld en liefde gemaakt. En dat zie je er aan af! 

Niet iedereen komt elke zondag: als het erg waait (of regent) komen de mensen met ‘lichtgewicht’ spullen liever niet, maar meestal staat er, van 11 tot 14 uur of later, wel een dozijn stalletjes en er wordt ook steeds voor variatie gezorgd: elke kraam biedt weer wat anders. 

De essentie van de vereniging komt tot uiting in de naam AMATA , wat staat voor: Asociación para la Mejora de la Artesanía Tradicional. De vereniging is vooral geïnteresseerd in het promoten van en het verbeteren van ambachten in Spanje, het levend houden van tradities en het handhaven van kwaliteit. 

Daarom organiseert de vereniging originele kunst- en ambachtsmarkten met ‘Artesanía de Autor’. Amata kan haar werk doen omdat de ambachtslieden, de bezoekers van de markten en de sponsors houden van authentiek handwerk.

Voor meer informatie, ook in het Nederlands, kun je bellen naar 639.979.678. Eventuele veranderingen en andere nieuwtjes worden aangekondigd op de Facebookpagina.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.