Eerste boomhuis op het Canarische Eiland Tenerife is klaar

Eerste boomhuis op het Canarische Eiland Tenerife is klaar
Beeld: Can Lía / Booking.com

Eerste boomhuis op het Canarische Eiland Tenerife is klaar

SANTA CRUZ – Een kinderdroom van velen; wonen in een boomhut. Op het Spaanse eiland Tenerife, meer bepaald in het noorden van het eiland, is het huis Can Lía klaar. Een echt huis in een levende boom. Het huis werd vernoemd naar een van de gelukkige eigenaars.

Adrián Borges had het zich nochtans niet voorgesteld een boomhut te gaan bouwen. Borges woont boven het dorp La Guancha op een boerderij die Monte Frío heet. Toen de corona-pandemie begon ontstond echter het buitengewone plan een huis te bouwen in een grote dennenboom op zijn landgoed.

Eerst wilde Borges nochtans een ander plan tot uitvoering brengen. Hij droomde ervan een menselijke katapult te bouwen, een attractie die mensen op een groot net afschoot. Niet evident qua papierwerk zo bleek echter, en de Covid-19-crisis maakte een einde aan de droom.

“Uiteindelijk besloten we dan maar voor een boomhut te gaan”, vertelt Borges zelf. Via een systeem van kunstmatige takken die aan de boom werden vastgemaakt, slaagde men er in het huis te bouwen zonder de boom zelf te beschadigen. Can Lía werd die boomhut gedoopt (Can = huis in het Catalaans), naar de dochter van Borges die Lía heet. Lía werd op de eerste dag van de werken vroegtijdig geboren en verdiende het eerbetoon dus wel.

De boomhut is ondertussen klaar en beschikbaar voor verhuur. Hij bevindt zich op maar liefst 7 meter boven de grond en men kan naar boven klimmen via een houten platform. Er is water, elektriciteit en het basiscomfort. Adrián denkt zelfs al aan een volgende boomhut. “We willen er nog eentje bouwen op hetzelfde stuk land, maar dan nog hoger.” Wie inspiratie zoekt voor een gelijkaardig project of graag eens in een boomhut op Tenerife logeert, vindt HIER meer informatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.