Buitenlandse man overleden na reddingspoging hond in Tarragona

Buitenlandse man overleden na reddingspoging hond in Tarragona
Beeld: Toredembarra / Canva

Buitenlandse man overleden na reddingspoging hond in Tarragona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Een man met een buitenlandse nationaliteit is in de kustplaats Torredembarra aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona overleden nadat hij probeerde een hond te redden. De hond was van de rotsen gevallen en enkele meters lager terecht gekomen. De man probeerde de hond te redden maar gleed uit en viel tien meter naar beneden.

Terwijl de hond zonder verwondingen gered kon worden door de brandweer, overleed de 32-jarige Poolse man tijdens zijn reddingspoging. Het fatale ongeval vond zaterdagavond rond 20.30 uur plaats toen de Poolse man samen met zijn broer zagen dat de hond van een echtpaar van de rotsen viel.

De hond was uitgegleden en ter hoogte van de vuurtoren in Torredembarra van de rotsen langs de zee gevallen. De Poolse man probeerde de hond te redden door van de rotsen naar beneden te klimmen. Hij gleed echter uit en kwam daarna tien meter lager op de rotsen terecht.

De brandweer kon samen met de politie later de ongedeerde hond redden en teruggeven aan zijn baasjes. De uitgegleden en gevallen man leefde ook nog maar overleed later aan zijn verwondingen en een hartstilstand. De reddingsdiensten wilden het lichaam van de overleden man met een helikopter bergen, maar deze kon niet dicht bij de rotsen komen. Uiteindelijk moest het lichaam met een boot van de kustwacht geborgen worden.

Ga naar de inhoud