skip to Main Content
Ajax stunt in Madrid en gaat naar kwartfinales Champions League
Archieffoto

Ajax stunt in Madrid en gaat naar kwartfinales Champions League

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Real Madrid zal niet voor het vierde jaar op rij bij de laatste 8 komen in de Champions League want de Koninklijke is voor eigen publiek in het Santiago Bernabeu stadion compleet van het veld gespeeld door een sterk spelend Ajax. Een 14e CL-titel zit er voor Real Madrid niet meer in.

Nadat eerst FC Barcelona ervoor zorgde dat Real Madrid niet meer meedoet in de Copa del Rey competitie in Spanje en nadat FC Barcelona de El Clásico in de Spaanse La Liga competitie wist te winnen en een ruime voorsprong nam op Madrid, was het deze dinsdag de beurt aan het Nederlandse Ajax om Real Madrid uit de Champions League te spelen.

Ajax begon ijzersterk in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid nadat de thuiswedstrijd in Amsterdam ook al sterk werd gespeeld. Helaas voor Ajax ging Madrid toen met een 1-2 winst naar Spanje terug en leek het erop dat het moeilijk zou worden om van de Koninklijke te winnen. Maar de spelers van Ajax lieten zich door de bijna 80.000 bezoekers niet intimideren en speelden een ijzersterke wedstrijd.

Het eerste doelpunt werd in de 7e minuut gemaakt door Hakim Ziyech waardoor de totaalstand op 2-2 kwam. Nog geen 11 minuten later in de 18e minuut scoorde David Neres het tweede doelpunt voor Ajax en werd de totaalstand 2-3. Na de rust werd in de 62e minuut het derde Nederlandse doelpunt gemaakt door Dušan Tadić en werd het 2-4.

Uiteindelijk wist invaller Marco Asensio voor Real Madrid in minuut 70 het eerste Spaanse doelpunt te maken en werd de totaalstand 3-4 en kreeg Madrid weer hoop op winst. Dat duurde echter niet lang want in de 72e minuut maakte Lasse Schöne het vierde doelpunt voor Ajax en werd de totaalstand 3-5.

Real Madrid won sinds 2014 vier keer de Champions League, in 2014, 2016, 2017 en 2018 en schreef daarmee voetbalgeschiedenis. In totaal heeft Real Madrid alweer 13 bekers mee naar de Spaanse hoofdstad mogen nemen.

Uiteraard moeten er nog wedstrijden gespeeld worden in het seizoen 2018/2019 van de Champions League maar Ajax is in ieder geval door naar de kwartfinales en zit bij de laatste 8. Ajax wist vier keer de Champions League te winnen, in 1971, 1972, 1973 en 1995. De laatste keer dat Ajax in de kwartfinales stond was in het seizoen 2002/2003.

De loting voor de kwartfinales is op 15 maart. De eerste wedstrijden van de kwartfinales worden daarna op 9 en 10 april gespeeld. De returns volgen een week later. Er zijn nu twee teams bekend die de kwartfinale gaan spelen, Ajax en Tottenham.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Dit was uitzonderlijk, een mooie prestatie.
    Toegeven alles zat mee, blessures bij Real Madrid bal op de lat, bal op de paal, een bal die net binnen de lijn blijft.
    Maar zeker een verdiende overwinning voor een gedurfd spelend Ajax.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken