skip to Main Content
Greenpeace kiest voor Bilbao voor Game of Thrones achtige actie tegen plastic
Greenpeace / Twitter

Greenpeace kiest voor Bilbao voor Game of Thrones achtige actie tegen plastic

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – Velen weten het wellicht en misschien ook weer niet maar de populaire televisieserie Game of Thrones is gedurende 3 seizoenen in Spanje geweest voor opnames en een van die plaatsen is door Greenpeace uitgekozen om actie te voeren tegen het plastic. Dat gebeurde door het plaatsen van een plastic-spuwende (in plaats van vuur) draak bij San Juan de Gaztelugatxe in Baskenland.

Greenpeace koos voor een van de plaatsen die gebruikt werd voor seizoen 7 van de serie The Game of Thrones, in dit geval de plaats van het kasteel van Daenerys, om actie te voeren tegen het plastic. We hebben het hier over San Juan de Gaztelugatxe, gelegen in de gemeente Bermeo op slechts 30 minuten rijden van de stad Bilbao.

De spectaculaire trappen, de natuur en omgeving en een computer gemaakt kasteel waren te zien in The Game of Thrones als de vesting Dragonstone (Rocadragón in het Spaans) van Daenerys waar de draken over de hoofden van Jon Snow en andere bezoekers vlogen.

Bij het begin van de lange kronkelige trap van 241 treden die het Spaanse vasteland verbindt met het schiereiland (rots) waar het kerkje staat, heeft Greenpeace een vier meter hoge rode plastic-spuwende draak geplaatst. In plaats van de slogan ‘Winter is coming’ heeft Greenpeace de slogan ‘Plastic is still coming’ bedacht.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De 18 “The Game of Thrones” opnameplaatsen in Spanje op rij[/su_note]

Op een groot spandoek waren tevens de namen te zien van enkele grote plastic vervuilers zoals  Coca-Cola, Pepsi, Mars, Danone, Nestlé, Unilever, Mondelez, Colgate, Procter & Gamble en Johnson & Johnson. Volgens Greenpeace verdienen deze bedrijven veel geld met het wegwerp plastic maar interesseert het hen niets dat de wereld wordt vervuild.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
    1. Het plastic is van plastic zwerfafval dat ze zelf verzameld hebben en daarmee ook van de straat en uit de natuur hebben gehaald. Dus niet van ‘nieuw’ plastic.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken