Greenpeace kiest voor Bilbao voor Game of Thrones achtige actie tegen plastic

Oeps ... foto ontbreekt!

Greenpeace kiest voor Bilbao voor Game of Thrones achtige actie tegen plastic

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Velen weten het wellicht en misschien ook weer niet maar de populaire televisieserie Game of Thrones is gedurende 3 seizoenen in Spanje geweest voor opnames en een van die plaatsen is door Greenpeace uitgekozen om actie te voeren tegen het plastic. Dat gebeurde door het plaatsen van een plastic-spuwende (in plaats van vuur) draak bij San Juan de Gaztelugatxe in Baskenland.

Greenpeace koos voor een van de plaatsen die gebruikt werd voor seizoen 7 van de serie The Game of Thrones, in dit geval de plaats van het kasteel van Daenerys, om actie te voeren tegen het plastic. We hebben het hier over San Juan de Gaztelugatxe, gelegen in de gemeente Bermeo op slechts 30 minuten rijden van de stad Bilbao.

De spectaculaire trappen, de natuur en omgeving en een computer gemaakt kasteel waren te zien in The Game of Thrones als de vesting Dragonstone (Rocadragón in het Spaans) van Daenerys waar de draken over de hoofden van Jon Snow en andere bezoekers vlogen.

Bij het begin van de lange kronkelige trap van 241 treden die het Spaanse vasteland verbindt met het schiereiland (rots) waar het kerkje staat, heeft Greenpeace een vier meter hoge rode plastic-spuwende draak geplaatst. In plaats van de slogan ‘Winter is coming’ heeft Greenpeace de slogan ‘Plastic is still coming’ bedacht.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De 18 “The Game of Thrones” opnameplaatsen in Spanje op rij[/su_note]

Op een groot spandoek waren tevens de namen te zien van enkele grote plastic vervuilers zoals  Coca-Cola, Pepsi, Mars, Danone, Nestlé, Unilever, Mondelez, Colgate, Procter & Gamble en Johnson & Johnson. Volgens Greenpeace verdienen deze bedrijven veel geld met het wegwerp plastic maar interesseert het hen niets dat de wereld wordt vervuild.

Ga naar de inhoud