Greenpeace kiest voor Bilbao voor Game of Thrones achtige actie tegen plastic

Greenpeace kiest voor Bilbao voor Game of Thrones achtige actie tegen plastic
Beeld: Greenpeace / Twitter

Greenpeace kiest voor Bilbao voor Game of Thrones achtige actie tegen plastic

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Velen weten het wellicht en misschien ook weer niet maar de populaire televisieserie Game of Thrones is gedurende 3 seizoenen in Spanje geweest voor opnames en een van die plaatsen is door Greenpeace uitgekozen om actie te voeren tegen het plastic. Dat gebeurde door het plaatsen van een plastic-spuwende (in plaats van vuur) draak bij San Juan de Gaztelugatxe in Baskenland.

Greenpeace koos voor een van de plaatsen die gebruikt werd voor seizoen 7 van de serie The Game of Thrones, in dit geval de plaats van het kasteel van Daenerys, om actie te voeren tegen het plastic. We hebben het hier over San Juan de Gaztelugatxe, gelegen in de gemeente Bermeo op slechts 30 minuten rijden van de stad Bilbao.

De spectaculaire trappen, de natuur en omgeving en een computer gemaakt kasteel waren te zien in The Game of Thrones als de vesting Dragonstone (Rocadragón in het Spaans) van Daenerys waar de draken over de hoofden van Jon Snow en andere bezoekers vlogen.

Bij het begin van de lange kronkelige trap van 241 treden die het Spaanse vasteland verbindt met het schiereiland (rots) waar het kerkje staat, heeft Greenpeace een vier meter hoge rode plastic-spuwende draak geplaatst. In plaats van de slogan ‘Winter is coming’ heeft Greenpeace de slogan ‘Plastic is still coming’ bedacht.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De 18 “The Game of Thrones” opnameplaatsen in Spanje op rij [/su_note]

Op een groot spandoek waren tevens de namen te zien van enkele grote plastic vervuilers zoals  Coca-Cola, Pepsi, Mars, Danone, Nestlé, Unilever, Mondelez, Colgate, Procter & Gamble en Johnson & Johnson. Volgens Greenpeace verdienen deze bedrijven veel geld met het wegwerp plastic maar interesseert het hen niets dat de wereld wordt vervuild.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.