skip to Main Content
Netflix wil prijzen verhogen in Spanje
123rf

Netflix wil prijzen verhogen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De kans is groot dat de bekendste on demand streamingdienst Netflix de prijzen voor de verschillende plannen gaat verhogen in Spanje en in andere landen in Europa. In januari dit jaar werden de prijzen in de Verenigde Staten al verhoogd en de kans is groot dat dit nu ook in Europa gaat gebeuren.

Een duidelijke verklaring voor het verhogen van de maandelijkse abonnementskosten wordt door Netflix niet gegeven. Wel is bekend dat de streamingdienst veel geld uitgeeft aan eigen producties of ‘Netflix Originals’. Zo wordt er gezegd dat men het afgelopen jaar 10 miljard dollar zou hebben uitgegeven aan bekende series als The Crown en Stranger Things en films als Bird Box.

Daarnaast is algemeen bekend dat er min of meer misbruik wordt gemaakt door Netflix gebruikers door hun inloggegevens te delen met familie en vrienden. Dit kan ook een reden zijn van de mogelijke prijsverhoging.

Op dit moment zijn de abonnementskosten nog 7,99 (básico), 10,99 (estándar) en 13,99 (premium) euro per maand maar dit kan als volgt gaan veranderen inclusief een nieuw plan:

 • Het basis-abonnement (básico) zal 7,99 euro per maand blijven (één scherm op sd-kwaliteit)
 • Het standaard-abonnement (estándar) zal 10,99 euro per maand blijven (NIEUW: een scherm op hd-kwaliteit).
 • Het premium-abonnement (premium) zou stijgen van 10,99 euro naar 12,99 euro per maand (twee schermen op hd-kwaliteit)
 • Het ultra-abonnement (ultra, nieuwe naam) zou stijgen van 13,99 euro naar 16,99 euro per maand (vier schermen 4k-kwaliteit)

Het nieuwe plan is in feite het standaard-abonnement, tussen basis en premium (een scherm op hd-kwaliteit) al is de naam hetzelfde en verandert de naam van het laatste pakket naar ultra.

Het is voorlopig nog onbekend of en wanneer deze prijswijzigingen zouden gaan plaatsvinden maar aangezien Netflix voor veel gebruikers verslavend werkt zal deze abonnementskosten verhoging van respectievelijk 2 en 3 euro per maand niet zo’n probleem zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Geen probleem voor mij daar ik toch niet op Netflix geabonneerd ben! Zelfs nu heb ik teveel aanbod en sinds recent kijk ik slechts nog naar programma’s dewelke mij echt interesseren. Ben liever op stap dan te liggen luieren en te zappen in mijn zetel. Dit is gelukkig nu verleden tijd want TV kijken is toch meestal verloren tijd en er valt zo veel meer te beleven in de realiteit… Door actiever te zijn voel ik me nu veel beter in mijn vel. Een boodschap laat je niet verleiden er is al genoeg aanbod!

 2. Het gaat over televisie kijken neem ik aan……… Veel kijkplezier dan……… en vergeet niet Big Brother is watching with you!!!

 3. Lezen is toch nog een hele klus, merk ik. De prijzen worden niet verhoogd! €7,99 blijft €7,99. €10,99 blijft €10,99. En €12,99 (in artikel fout vermeld als €10,99 voor Premium) wordt €12,99!!! Er wordt alleen een nieuw, nog uitgebreider pakket toegevoegd.

 4. Kun je in Spanje Netflix kijken met Nederlandse ondertiteling ?
  Weet iemand dit?Gisteren proefmaand genomen bij Netflix maar we krijgen geen Nederlandse ondertiteling,volgens de helpdesk van Netflix ook niet mogelijk in Spanje.
  Weet iemand hoe dit wel kan?

  1. Ja, dat kan je wel krijgen.
   Maar niet op alles, op veel films en series zit ondertiteling en soms ook andere audio talen, in Spanje uiteraard is er veel beschikbaar in het Spaans, naast het Engels of welke taal de film of serie heeft origineel.
   Voor je een serie echt start staat er ¨audio en ondertiteling¨ daar kan je dus kijken wat er beschikbaar is en dat instellen.
   Ook tijdens het kijken kan je op het pijltje omhoog klikken op je afstandsbediening van de TV en dan ga je links boven in het scherm een icoontje zien.
   Daar kan je tijdens het kijken ook nog de audio en ondertiteling aanpassen of aanzetten.
   Bij veel USA Netflix series, de nieuwere is er alleen Engels of Spaans qua ondertiteling, maar dan kan je dus Engels Audio horen en Engels lezen als dat makkelijker is om het te volgen.
   Maar veel films en series hebben gewoon Nederlandse ondertiteling. Zeker de iets oudere, zeg 2 jaar of ouder. Want dan zijn ze vaak ook in Nederland uitgebracht.
   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 5. Wel ja dat kan er ook nog bij naast de andere verhogingen
  En F. Van Oostveen je kan met meerdere naar verschillende series/films kijken naargelang wie aangemeld is , 3 of 4 personen dat ben ik even kwijt

  1. Als je betaald voor 4 schermen, kan je in principe op 4 schermen naar 4 verschillende series of films kijken.
   Wat wel beetje flauw is, ze zeggen dat je bij duurste betaald voor 4K maar er is nog maar bar weinig ook echt in 4K beschikbaar, maar goed, dat zal nu wel komen.
   De nieuwste series zijn al wel in 4K.
   Homeland en Blacklist doen het prima in 4K bijvoorbeeld.

 6. Als je al voor 4 schermen betaald bijvoorbeeld samen met je kinderen dan is het toch geen delen maar wordt er gewoon betaald voor 4 schermen . En als ik dan ook een verblijf in Spanje heb ken ik toch gewoon inloggen en dat scherm ook aan zetten . Als er maar niet meer dan 4 schermen aan staan Want thuis in Nederland staat er op elke slaapkamer ook eentje waar gekeken wordt

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken