Netflix wil prijzen verhogen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Netflix wil prijzen verhogen in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De kans is groot dat de bekendste on demand streamingdienst Netflix de prijzen voor de verschillende plannen gaat verhogen in Spanje en in andere landen in Europa. In januari dit jaar werden de prijzen in de Verenigde Staten al verhoogd en de kans is groot dat dit nu ook in Europa gaat gebeuren.

Een duidelijke verklaring voor het verhogen van de maandelijkse abonnementskosten wordt door Netflix niet gegeven. Wel is bekend dat de streamingdienst veel geld uitgeeft aan eigen producties of ‘Netflix Originals’. Zo wordt er gezegd dat men het afgelopen jaar 10 miljard dollar zou hebben uitgegeven aan bekende series als The Crown en Stranger Things en films als Bird Box.

Daarnaast is algemeen bekend dat er min of meer misbruik wordt gemaakt door Netflix gebruikers door hun inloggegevens te delen met familie en vrienden. Dit kan ook een reden zijn van de mogelijke prijsverhoging.

Op dit moment zijn de abonnementskosten nog 7,99 (básico), 10,99 (estándar) en 13,99 (premium) euro per maand maar dit kan als volgt gaan veranderen inclusief een nieuw plan:

  • Het basis-abonnement (básico) zal 7,99 euro per maand blijven (één scherm op sd-kwaliteit)
  • Het standaard-abonnement (estándar) zal 10,99 euro per maand blijven (NIEUW: een scherm op hd-kwaliteit).
  • Het premium-abonnement (premium) zou stijgen van 10,99 euro naar 12,99 euro per maand (twee schermen op hd-kwaliteit)
  • Het ultra-abonnement (ultra, nieuwe naam) zou stijgen van 13,99 euro naar 16,99 euro per maand (vier schermen 4k-kwaliteit)

Het nieuwe plan is in feite het standaard-abonnement, tussen basis en premium (een scherm op hd-kwaliteit) al is de naam hetzelfde en verandert de naam van het laatste pakket naar ultra.

Het is voorlopig nog onbekend of en wanneer deze prijswijzigingen zouden gaan plaatsvinden maar aangezien Netflix voor veel gebruikers verslavend werkt zal deze abonnementskosten verhoging van respectievelijk 2 en 3 euro per maand niet zo’n probleem zijn.

Ga naar de inhoud