skip to Main Content
Vervroegde verkiezingen autonome regio Valencia
El Pais

Vervroegde verkiezingen autonome regio Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De regiopremier van de Comunidad Valenciana Ximo Puig heeft vervroegde regionale verkiezingen aangekondigd. In plaats van de geplande datum op 26 mei is dit nu vervroegd naar dezelfde dag van de algemene parlementsverkiezingen in Spanje op 28 april.

Ximo Puig hoopt met de vervroegde regionale verkiezing op 28 april dat er een hoge opkomst zal zijn onder de inwoners van de regio en in het bijzonder bij de socialisten zodat deze ook zullen stemmen voor de landelijke verkiezingen. De coalitiepartner van de PSOE, Compromis, is niet blij met deze  nieuwe verkiezingsdatum.

Een andere reden voor de vervroeging van de autonome verkiezing is om deze in de toekomst niet op dezelfde datum te laten plaatsvinden als andere autonome regio’s. Volgens Ximo Puig geeft dat meer daadkracht aan de autonome regio en zal er net zoals bij de autonome verkiezingen in Andalusië, Catalonië, Galicië en Baskenland in de pers meer aandacht aan de regio besteed worden.

Op 26 mei 2019 vinden er in Spanje (samen met gemeenteraadsverkiezingen en Europese parlementsverkiezingen) autonome verkiezingen (elecciones autonómicas) plaats in 12 autonome regio’s waarbij er geen regionale verkiezingen zijn in Andalusië (2 december 2018), Catalonië (21 december 2017), Baskenland (25 september 2016) en Galicië (25 september 2016).

Nu zal dus ook de autonome regio Comunidad Valenciana een andere datum hebben dan de overige 12 regio’s, dit jaar dus op 28 april 2019 en als alles gaat zoals het hoort te gaan rond dezelfde datum vier jaar later in 2023.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken