Search
menu
Search

Vervroegde verkiezingen autonome regio Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

Vervroegde verkiezingen autonome regio Valencia

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regiopremier van de Comunidad Valenciana Ximo Puig heeft vervroegde regionale verkiezingen aangekondigd. In plaats van de geplande datum op 26 mei is dit nu vervroegd naar dezelfde dag van de algemene parlementsverkiezingen in Spanje op 28 april.

Ximo Puig hoopt met de vervroegde regionale verkiezing op 28 april dat er een hoge opkomst zal zijn onder de inwoners van de regio en in het bijzonder bij de socialisten zodat deze ook zullen stemmen voor de landelijke verkiezingen. De coalitiepartner van de PSOE, Compromis, is niet blij met deze  nieuwe verkiezingsdatum.

Een andere reden voor de vervroeging van de autonome verkiezing is om deze in de toekomst niet op dezelfde datum te laten plaatsvinden als andere autonome regio’s. Volgens Ximo Puig geeft dat meer daadkracht aan de autonome regio en zal er net zoals bij de autonome verkiezingen in Andalusië, Catalonië, Galicië en Baskenland in de pers meer aandacht aan de regio besteed worden.

Op 26 mei 2019 vinden er in Spanje (samen met gemeenteraadsverkiezingen en Europese parlementsverkiezingen) autonome verkiezingen (elecciones autonómicas) plaats in 12 autonome regio’s waarbij er geen regionale verkiezingen zijn in Andalusië (2 december 2018), Catalonië (21 december 2017), Baskenland (25 september 2016) en Galicië (25 september 2016).

Nu zal dus ook de autonome regio Comunidad Valenciana een andere datum hebben dan de overige 12 regio’s, dit jaar dus op 28 april 2019 en als alles gaat zoals het hoort te gaan rond dezelfde datum vier jaar later in 2023.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?