Vervroegde verkiezingen autonome regio Valencia

Vervroegde verkiezingen autonome regio Valencia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regiopremier van de Comunidad Valenciana Ximo Puig heeft vervroegde regionale verkiezingen aangekondigd. In plaats van de geplande datum op 26 mei is dit nu vervroegd naar dezelfde dag van de algemene parlementsverkiezingen in Spanje op 28 april.

Ximo Puig hoopt met de vervroegde regionale verkiezing op 28 april dat er een hoge opkomst zal zijn onder de inwoners van de regio en in het bijzonder bij de socialisten zodat deze ook zullen stemmen voor de landelijke verkiezingen. De coalitiepartner van de PSOE, Compromis, is niet blij met deze  nieuwe verkiezingsdatum.

Een andere reden voor de vervroeging van de autonome verkiezing is om deze in de toekomst niet op dezelfde datum te laten plaatsvinden als andere autonome regio’s. Volgens Ximo Puig geeft dat meer daadkracht aan de autonome regio en zal er net zoals bij de autonome verkiezingen in Andalusië, Catalonië, Galicië en Baskenland in de pers meer aandacht aan de regio besteed worden.

Op 26 mei 2019 vinden er in Spanje (samen met gemeenteraadsverkiezingen en Europese parlementsverkiezingen) autonome verkiezingen (elecciones autonómicas) plaats in 12 autonome regio’s waarbij er geen regionale verkiezingen zijn in Andalusië (2 december 2018), Catalonië (21 december 2017), Baskenland (25 september 2016) en Galicië (25 september 2016).

Nu zal dus ook de autonome regio Comunidad Valenciana een andere datum hebben dan de overige 12 regio’s, dit jaar dus op 28 april 2019 en als alles gaat zoals het hoort te gaan rond dezelfde datum vier jaar later in 2023.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.