Benidorm krijgt stoplichten in de grond voor telefoongebruikers

Benidorm krijgt stoplichten in de grond voor telefoongebruikers
Beeld: Archief

Benidorm krijgt stoplichten in de grond voor telefoongebruikers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De gemeente Benidorm gaat speciaal voor de verslaafde smartphonegebruikers stoplichten in de grond aanbrengen. Op die manier steken de voetgangers die geen oog hebben op de omgeving maar alleen voor de telefoonschermen niet zomaar de straat over. 

Deze zogenaamde ‘balizas semafóricas’ worden niet overal aangebracht maar tijdens de proefperiode op het kruispunt van de drukke Ruzafa, Herrerías en Emilio Ortuño straten. De speciale lichtlijnen zijn gesynchroniseerd met de stoplichten waardoor de verlichte strepen rood of groen van kleur zijn. 

Het is natuurlijk een omgedraaide wereld maar deze verlichte strepen in de grond zijn speciaal bedoeld voor de smartphonegebruikers die namelijk alleen naar de grond kijken en niet letten op de normale stoplichten waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Het is niet de eerste keer dat een gemeente besluit dit soort lichtlijnen aan te brengen want dat gebeurde al in andere gemeenten en ook in andere landen. Het gaat dus in dit geval niet om verticale maar om horizontale verkeerslichten. In Benidorm moeten deze speciale stoplichten nog voor de Semana Santa paasperiode geïnstalleerd zijn.

Deze lichtlijnen of horizontale stoplichten vormen samen met de nieuw aan te brengen akoestische signaalapparaten voor blinde voetgangers onderdeel van het ‘Smart City’ project waarmee Benidorm nieuwe technologieën wil inzetten om de verkeersveiligheid te verbeteren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.