Search
menu
Search

Benidorm krijgt stoplichten in de grond voor telefoongebruikers

Benidorm krijgt stoplichten in de grond voor telefoongebruikers
Beeld: Archief

Benidorm krijgt stoplichten in de grond voor telefoongebruikers

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De gemeente Benidorm gaat speciaal voor de verslaafde smartphonegebruikers stoplichten in de grond aanbrengen. Op die manier steken de voetgangers die geen oog hebben op de omgeving maar alleen voor de telefoonschermen niet zomaar de straat over. 

Deze zogenaamde ‘balizas semafóricas’ worden niet overal aangebracht maar tijdens de proefperiode op het kruispunt van de drukke Ruzafa, Herrerías en Emilio Ortuño straten. De speciale lichtlijnen zijn gesynchroniseerd met de stoplichten waardoor de verlichte strepen rood of groen van kleur zijn. 

Het is natuurlijk een omgedraaide wereld maar deze verlichte strepen in de grond zijn speciaal bedoeld voor de smartphonegebruikers die namelijk alleen naar de grond kijken en niet letten op de normale stoplichten waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Het is niet de eerste keer dat een gemeente besluit dit soort lichtlijnen aan te brengen want dat gebeurde al in andere gemeenten en ook in andere landen. Het gaat dus in dit geval niet om verticale maar om horizontale verkeerslichten. In Benidorm moeten deze speciale stoplichten nog voor de Semana Santa paasperiode geïnstalleerd zijn.

Deze lichtlijnen of horizontale stoplichten vormen samen met de nieuw aan te brengen akoestische signaalapparaten voor blinde voetgangers onderdeel van het ‘Smart City’ project waarmee Benidorm nieuwe technologieën wil inzetten om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Ga naar de inhoud