Worden voedselbakjes voor restaurant eten verplicht in Catalonië?

Worden voedselbakjes voor restaurant eten verplicht in Catalonië?
Beeld: Freepik

Worden voedselbakjes voor restaurant eten verplicht in Catalonië?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In het Catalaanse parlement is deze woensdag gediscussieerd of men een vergaand plan moet gaan uitwerken en in een later stadium moet invoeren wat betreft het overgebleven eten in restaurants en hotels in Catalonië. Het idee is dat het voor restaurants en hotels verplicht wordt om het overgebleven eten aan de gasten/klanten mee te geven in tuppers of voedselhoudbakjes.

Het is in Catalonië een wetsvoorstel van de Socialistische PSC en Units partijen en er is woensdag over gediscussieerd in het Catalaanse parlement. Het revolutionaire idee is een vergaande ‘doggybag’ waarbij restaurants en hotels verplicht op de menukaarten moeten melden dat het mogelijk is om het overgebleven voedsel in een afgesloten voedselbakje mee te nemen.

Naast dat dit niet alleen mogelijk maar zelfs verplicht is, moet deze mogelijkheid ook duidelijk aangegeven staan om de schaamte bij veel mensen weg te halen. In de praktijk worden door veel mensen de zogenaamde ‘doggybags’ gevraagd maar er zijn veel mensen die het vervelend vinden om te vragen terwijl er veel restaurants en hotels zijn die het eten niet zomaar mee willen geven.

Er wordt ook over gediscussieerd dat bedrijven die voedsel aanbieden zoals supermarkten moeten promoten dat producten met een houdbaarheidsdatum die bijna voorbij is verplicht met kortingen moeten aanbieden om zo het weggooien daarvan te voorkomen. Dat zou dan betrekking moeten hebben op supermarkten van meer dan 400 m2.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.