Aantal internationale toeristen vervijfvoudigd in januari in Spanje

Aantal internationale toeristen vervijfvoudigd in januari in Spanje
Beeld: Canva

Aantal internationale toeristen vervijfvoudigd in januari in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Door de pandemie lag de toeristische industrie in Spanje al een tijdje in de knoop. Veel hotels zagen zich verplicht tijdelijk te sluiten, en terwijl de ene na de andere Covid golf over de wereld rolde, doken de cijfers in het rood. Januari bracht echter goed nieuws voor de Spaanse Toeristische industrie. Voor het eerst sinds lange tijd is er ook een wintermaand waarin de cijfers vrij goed zijn.

In Januari verwelkomde Spanje ongeveer 2,5 miljoen internationale toeristen. Vergeleken met vorig jaar, Januari 2021, gaat het om een stijging van 467,7%, een vervijfvoudiging met andere woorden. Zo blijkt uit cijfers die het Instituto Nacional de Estadística (INE – Nationaal instituut voor de Statistiek) afgelopen donderdag publiceerde.

Met die stijging gaat ook een grote stijging gepaard in inkomsten. Het toerisme bracht maar liefst 6 keer meer geld in het laatje dan in Januari 2021. In totaal ging het om 3 miljard euro, een stijging van +561,7%. Goed nieuws dus voor de Spaanse economie, die erg afhankelijk is van de inkomsten uit toerisme.

Het gros van de toeristen waren mensen uit het Verenigd Koninkrijk. Er reisden in totaal 363.150 Britten naar Spanje, een stijging van 1.461% vergeleken met Januari 2021. Uit Frankrijk kwamen 347.955 reizigers (een stijging van 195,6%), uit Duitsland waren dat er 282.280 (een stijging van 452,2%). Uit Nederland zakten 172.549 toeristen af in Januari, en uit België waren dat er 103.704 . 

Als alles volgens plan verloopt, hopen de Spaanse inwoners dat dit de aftrap wordt van het jaar waarin het toerisme de turbulente maanden van de pandemie definitief de rug toekeert.

Ga naar de inhoud