Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (96)

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (96)
Beeld: Naar Galicië

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (96)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Sol, Rob en hond Antares zijn begin 2021 naar Noordwest Spanje verhuisd om in het dorp Freán om op een nog te verbouwen boerderijtje, een stal en 7 hectaren weiland en bos een nieuw leven op te bouwen. Lees de avonturen van het drietal dat ervoor gekozen heeft om niet in het toeristische Spanje langs de Middellandse Zeekust, maar in het Groene Spanje aan de Atlantische Oceaan te gaan wonen.

Een beetje een vervolg op het verhaal van vorige week. Ik schreef toen over het bedrijf van Pepe. Omdat andere sollicitaties op niets uitliepen, bleef alleen het bedrijf van Pepe over. Werken in de beton dus. Geen probleem. Ik neem contact op met Pepe voor het tweede gesprek. Ik zou, zoals afgesproken, met Sol komen voor de zakelijke dingen zeg maar. Maar als ik Pepe aan de lijn heb, zegt hij dat hij wel even naar ons komt. Oké, ook goed natuurlijk. Een uurtje later is Pepe bij ons binnen voor het tweede gesprek. Maar als ik zeg dat ik 1 maart kan beginnen zegt hij dat er een akkefietje is. Hij kan mij niet aan nemen. Hij heeft nog iemand in dienst waar hij eerst van af moet en ik moet een PRL-cursus doen van 60 uur. Dat is voor wie er mee bekend is een soort VCA-cursus. Aha! Waarom weet ik dat niet? Pepe is de eerste die vertelt dat ik een die cursus moet hebben om überhaupt ergens te mogen werken. Goed, tijdens het gesprek bij de zonnepaneelinstallateur is er wel gezegd dat ik een cursus moet volgen om daar te mogen werken. Maar bijvoorbeeld bij het arbeidsbureau is er helemaal niets verteld over een cursus. Hadden die dat wel gedaan, dan had ik me al veel eerder op kunnen geven dan nu op het allerlaatste moment. Nu moet ik afwachten of ik nog toegelaten kan worden op de cursus voor maart. Solliciteren hoef ik nu dus nog even niet te doen. Eerst de cursus.

Sol is ook aan het solliciteren. Ze heeft gesolliciteerd bij verschillende bedrijven als klantenservice medewerker. Dat is werk wat vanuit huis kan. Bij een ver die sollicitaties krijgt ze bericht dat ze door is naar de tweede ronde. Een dag na dat bericht krijgt ze bericht dat ze de volgende dag een telefonisch interview heeft met iemand van een werving-en-selectiebureau. Het gesprek verloopt afgelopen woensdag voorspoedig en in de avond krijgt Sol een mail waar ze een testcase moet behandelen. Iemand is niet tevreden en moet netjes in het Nederlands te woord gestaan worden. Als de test gedaan is is het afwachten. We hopen dat ze volgende week een bericht krijgt dat ze de baan krijgt. Even afwachten dus.

Voor mij is ook het bosmaaierseizoen begonnen. Op verschillende plaatsten ben ik al lekker aan het werken geweest met de bosmaaier. Een stuk bos wat vol stond met braamstruiken is netjes en hoef ik nu nog maar twee keer per jaar even te knippen en scheren met de bosmaaier. Ook op andere stukken ben ik lekker aan de gang geweest. Aan de rand van een van onze weilanden was een strook van ongeveer 2 meter breed en hier en daar een meter hoog met braamstruiken. Het is weer helemaal schoon en er kwam zelfs een muur tevoorschijn die ik nog nooit helemaal gezien had. Het ruimt allemaal lekker op zo en ziet er allemaal weer netjes uit.

Deze week een beetje een korter verhaal. Sorry, volgende week heb ik vast weer wat meer te vertellen.

Zoals ik nu voor Spanjevandaag.com wekelijks een samenvatting geeft van wat ons is overkomen en wat we gedaan hebben, schrijf ik ook dagelijks een blog. Als je wil kun je daar ook eens een kijkje nemen. www.naargalicie.nl

Ga naar de inhoud