Meeste wijngaarden van de Europese landen zijn te vinden in Spanje

Meeste wijngaarden van de Europese landen zijn te vinden in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van het meest actuele onderzoek van het Europees Bureau voor de Statistiek Eurostat, heeft Spanje de meeste wijngaarden van de Europese Unie. Spanje is goed voor 941.145 hectare grond wat gebruikt wordt voor de teelt van druiven. Dat is veel meer dan de 802.896 hectare van de nummer twee Frankrijk of de 610.291 hectare van Italië, de nummer drie op de lijst. Deze drie landen samen zijn echter weer goed voor driekwart van de totale oppervlakte aan wijngaarden binnen de Europese Unie.

Weliswaar heeft Spanje de meeste hectare grond die voor de wijnbouw gebruikt wordt, het aantal hectare per wijngaard is weer kleiner dan de nummer twee Franrijk. Terwijl in Spanje een wijngaard gemiddeld bestaat uit 1,8 hectare is dat in Frankrijk 10,5 hectare. Spanje heeft echter weer meer exploitaties dan Frankrijk met respectievelijk 517.615 tegenover 76.453. In Spanje ligt daarnaast de belangrijkste wijnregio van de EU, dat is Castilla-La Mancha welke goed is voor 14% van het wijngebied in de EU.

Binnen de hele EU zijn er 2,4 miljoen wijngaarden te vinden waarvan het grootste deel in Roemenië ligt met 855.000. Op al die 2,4 miljoen wijngaarden wordt op 3,2 miljoen hectare grond druiven geteeld waarvan op 2,5 miljoen hectare druiven voor de kwaliteitswijnen. Spanje levert volgens het Eurostat onderzoek 95,6% aan kwaliteitswijnen terwijl dat in Frankrijk 84,4% is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.