Er vliegen meer dan 500 ongecontroleerde drones boven de Balearen eilanden

Freepik
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – Volgens de laatste schattingen zijn er op de Balearen eilanden zo’n 500 drones aanwezig die voor het merendeel bedoeld zijn voor de hobby en diverse van hen voor professioneel gebruik. De drones die voor de hobby zijn hebben echter weinig tot geen controle en staan in principe ook niet geregistreerd waarbij de “piloten” of bestuurders van deze drones ook geen zogenaamde vliegbewijzen hebben omdat deze drones lichter zijn dan twee kilo.

Volgens de voorzitter van de Asociación Balear de Operadores de Dron (Abodron), Jordi Company, zijn er 112 vliegers die hun drones geregistreerd hebben en deze professioneel voor o.a. fotografie, video, observatie, veiligheid en reclamedoeleinden gebruiken. Er zijn echter veel hobbyisten die drones hebben en die deze ongecontroleerd laten vliegen, iets wat gevaarlijke situaties kan opleveren.

Op dit moment zijn er geen duidelijke richtlijnen voor het gebruik van drones maar het ministerie van Ontwikkeling heeft een plan bedacht genaamd Plan Estratégico para el Desarrollo de Drones 2018-2021 waarbij men nieuwe regels wil gaan opstellen voor het gebruik van drones. Deze nieuwe richtlijnen moeten een route uitstippelen voor de toekomst van het dronegebruik in Spanje.

Op dit moment zijn er in Spanje 3.754 officiële piloten van drones die 4.375 geregistreerde drones besturen en lessen hebben gevolgd bij een van de 74 scholen of opleidingscentra voor drone-vliegers. Op de website van Enaire die speciaal voor het dronegebruik is opgesteld is te zien waar men veilig met drones mag vliegen in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.