Elektrische step gebruikers gaan demonstreren in Spanje

Elektrische step gebruikers gaan demonstreren in Spanje
Beeld: Facebook

Elektrische step gebruikers gaan demonstreren in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze zaterdag moet je in Spanje niet raar opkijken als je op de straten in o.a. Madrid, Barcelona, Granada en León tientallen tot honderden elektrische step rijders samen ziet komen. Het gaat in dit geval om demonstraties van deze weg/stoep gebruikers omdat de Spaanse verkeersdienst DGT strengere regels wil voor de zogenaamde Vehículos de Movilidad Personal (VMP) ofwel Persoonlijke Mobiliteit Voertuigen zoals de elektrische steps.

De Spaanse verkeersdienst (DGT) is van plan om in de verkeerswet regels op te nemen wat betreft het gebruik van o.a. elektrische steps. Zo wil de DGT dat er maximaal 20 km/uur gereden mag worden op die delen van de weg waar slechts een wegdeel is en/of dit gedeeld wordt met voetgangers; maximaal 30 km/uur op die plaatsen waar een rijbaan is in elke richting; en maximaal 50 km/uur op die wegen waar twee rijbanen zijn in elke rijrichting.

De diverse verenigingen van VMP bezitters willen dat de maximum snelheid van 20 km/uur verhoogd wordt naar 30 km/uur. Daarnaast willen de VMP gebruikers dat er op wegen buiten de bebouwde kom gereden mag worden met dus o.a. elektrische steps, iets wat de Spaanse verkeersdienst wil verbieden en wat door de steppers gezien wordt als een discriminerende regel.

De step gebruikers benadrukken dat zij juist kiezen voor de elektrische steps omdat deze goed zijn voor het milieu, klein en makkelijk mee te nemen zijn en geen verdere voorzieningen nodig hebben.

Via de sociale media hebben diverse verenigingen hun leden opgeroepen om deel te namen aan de demonstraties. Deze verenigingen zijn: Asociación de Usuarios de Vehículos de Movilidad Personal (AUMVP), la Associació d’Usuaris per a la Mobilitat Personal (AUMP), la Asociación para la Movilidad Personal y Ecológica de Granada (AMPEG) en la Asociación de Usuarios de Vehículos de Movilidad Personal de León (AUVMPLeón).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.