skip to Main Content
Elektrische step gebruikers gaan demonstreren in Spanje
Facebook

Elektrische step gebruikers gaan demonstreren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Deze zaterdag moet je in Spanje niet raar opkijken als je op de straten in o.a. Madrid, Barcelona, Granada en León tientallen tot honderden elektrische step rijders samen ziet komen. Het gaat in dit geval om demonstraties van deze weg/stoep gebruikers omdat de Spaanse verkeersdienst DGT strengere regels wil voor de zogenaamde Vehículos de Movilidad Personal (VMP) ofwel Persoonlijke Mobiliteit Voertuigen zoals de elektrische steps.

De Spaanse verkeersdienst (DGT) is van plan om in de verkeerswet regels op te nemen wat betreft het gebruik van o.a. elektrische steps. Zo wil de DGT dat er maximaal 20 km/uur gereden mag worden op die delen van de weg waar slechts een wegdeel is en/of dit gedeeld wordt met voetgangers; maximaal 30 km/uur op die plaatsen waar een rijbaan is in elke richting; en maximaal 50 km/uur op die wegen waar twee rijbanen zijn in elke rijrichting.

De diverse verenigingen van VMP bezitters willen dat de maximum snelheid van 20 km/uur verhoogd wordt naar 30 km/uur. Daarnaast willen de VMP gebruikers dat er op wegen buiten de bebouwde kom gereden mag worden met dus o.a. elektrische steps, iets wat de Spaanse verkeersdienst wil verbieden en wat door de steppers gezien wordt als een discriminerende regel.

De step gebruikers benadrukken dat zij juist kiezen voor de elektrische steps omdat deze goed zijn voor het milieu, klein en makkelijk mee te nemen zijn en geen verdere voorzieningen nodig hebben.

Via de sociale media hebben diverse verenigingen hun leden opgeroepen om deel te namen aan de demonstraties. Deze verenigingen zijn: Asociación de Usuarios de Vehículos de Movilidad Personal (AUMVP), la Associació d’Usuaris per a la Mobilitat Personal (AUMP), la Asociación para la Movilidad Personal y Ecológica de Granada (AMPEG) en la Asociación de Usuarios de Vehículos de Movilidad Personal de León (AUVMPLeón).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. jullie hebben allemaal helemaal GELIJK maar als je op de fiets zit en op het originele fietspad rijdt en luid beld en iedereen blijf op het fietspad staan en kijkt je verwonderd aan , denk je ook wel eens wat ! Gebeurd regelmatig in Torremolinos !!! Dus ja??

 2. Helemaal met andere schrijvers eens. 20 Kilometer is nog te hard tussen voetgangers en 50 km buiten de bebouwde kom tussen de auto’s lijkt me niet echt handig. Zijn er inmiddels ook andere maatregelen? Het is belachelijk dat ik onlangs op een drukke provinciale 2-baansweg en zonder fietsstrook!!! werd ingehaald door een elektrische step met achterpassagier en een kind van ongeveer 8 jaar voorop tussen het stuur en de bestuurder en allemaal zonder helm op terwijl ik als fietser wel een helm op moet. Aanpakken en streng optreden. ‘s Zomers staat de politie erbij op de boulevard en doet helemaal niets.

 3. Het woord voetgangers zegt al voldoende; voetgangers hebben een gemiddelde snelheid van 5km per uur, wat zij dus willen 30 i.p.v. 20 km per uur over de stoep gaan met als argument milieuvriendelijk? Neem dan gewoon de fiets i.p.v. de voetgangers het leven zuur en gevaarlijk te maken. Waarschijnlijk zijn deze “milieufreaks” gewoon te lui om te fietsen en graag toebehorend aan de “hippe trend”. Maar o wee als een kind van deze idioten zelf bijna over reden word op een voetpad, dan is de wereld te klein.

 4. Ik woon in een kleine kustplaats en loop vaak op de passie maritimo. Vaak bijna omvergereden worden door fietsers of electrische stepjes is echt niet leuk.
  Ik verbaas me toch al dat bijna overal fietsers en electrische. Stepjes op de stoep mogen rijden. Moet je in Nederland doen.
  Een algeheel verbod op voetgangers paden zal de zaak goed doen.
  Die steppers hebben ook nog eens totaal geen benul van verkeersregels. Laten zichzelf maar te pletter rijden op de rijbaan. Of niet soms?

  1. Helemaal met je eens, ze zijn een gevaar op de stoep en op de weg. Ben zelf ook bijna omver gereden door eentje die met bijna 50 per uur tussen de wandelaars op de stoep zigzagde. Ik ben niet agressief, maar bij zo’n figuur zou je haast je been of arm uit willen steken. Hij had echt iemand kunnen doden met zijn step.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken