Kort nieuws uit Spanje (26)

Kort nieuws uit Spanje (26)
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Buschauffeur krijgt hartstilstand en zorgt voor chaos in Málaga

MÁLAGA – Een 49-jarige buschauffeur van de stadsbussen van EMT in Málaga heeft tijdens zijn route vrijdagmorgen een hartstilstand gekregen waarna hij voor veel chaos en paniek zorgde. Op het moment van het ongeval zaten er 13 passagiers in de bus die weliswaar medische hulp nodig hadden maar meer vanwege de schrik dan vanwege verwondingen. De chauffeur is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

De bus wist echter voor veel chaos te zorgen omdat deze alles op zijn spoor meenam zoals banken, prullenbakken en diverse geparkeerde auto’s. Gelukkig waren er om 8 uur ‘s-morgens weinig mensen op straat, was de Mercadona supermarkt nog gesloten en was ook de school nog niet open. Als het ongeval een half uur later was gebeurd was het een heel ander verhaal geweest.

Brand bij Camping in kustplaats Cambrils

TARRAGONA – Donderdagavond rond 21.05 uur woedde er een brand naast een camping in Cambrils aan de Costa Dorada. De enorme rookwontwikkeling en sterke wind zorgden ervoor dat er weliswaar overlast was maar de aanwezigen op de camping hoefden deze niet te verlaten. De brandweer kon de situatie in 60 minuten tijd onder controle krijgen maar kon niet voorkomen dat 2.000 m2 door het vuur vernietigd werd. Het gaat om een stuk natuur in de droge rivierbedding Riera de Maspujols naast de camping Platja Cambrils.

Het Pompidou (museum) in Málaga blijft nog eens vijf jaar open

MÁLAGA – De gemeente Málaga heeft het Centre Pompidou in de haven van de stad een verlenging van de vergunning voor nog eens vijf jaar gegeven. Het Franse museum zal dus tot tenminste 2025 in Málaga aanwezig zijn waarbij er een kans is op nog een verlenging van vijf jaar tot 2030. De afgelopen vijf jaar waren er drie permanente en drie tijdelijke exposities te zien in het kunstmuseum.

Het Pompidou is gelegen in en onder de gekleurde ‘Cubo’ in het deel wat Muelle Uno wordt genoemd, een wandelpromenade en winkelgedeelte in de haven van de stad. Het museum werd op 28 maart 2015 geopend waarna er jaarlijks tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers het Centre Pompidou bezoeken.

40 gewonden bij verkeersongeval A-1 autoweg vanwege sneeuw in Madrid

MADRID – Bij een verkeersongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken waren raakten volgens deze krant 40 personen gewond. Een van hen werd zwaargewond terwijl de rest lichtgewond raakte nadat er tientallen voertuigen op elkaar botsten op de A-1 ter hoogte van Madrid. Dit ongeval gebeurde vanwege de sneeuwval en het slechte zicht waarbij in slechts enkele minuten op zo’n twee km weg het een complete verkeerschaos was.

Telefonica/ Movistar wil na Netflix ook HBO en Amazon Prime Video aanbieden

MADRID – Er wordt door de mensen (met name de jeugd) steeds minder normale televisie gekeken en dus moeten de traditionele multimedia aanbieders meegaan met de tijd en een uitgebreid pakket aan on-demand producten aanbieden. Daaronder vallen uiteraard de eigen series, films en programma’s die aanbieders hebben maar ook Netflix, HBO, Sky en Amazon Prime Video. Telefonica biedt met Movistar sinds enkele maanden een rechtstreekse verbinding aan met Netflix wat blijkbaar een succes is gebleken aangezien de Spaanse telecomgigant nu ook wil samenwerken met HBO (bekend van o.a. The Game of Thrones) en Amazon Prime Video (o.a. The Grand Tour).

Het plan is om in de nabije toekomst ook de producten van deze laatste twee aanbieders rechtstreeks via het Movistar ‘kastje’ aan te gaan bieden. Movistar is echter niet het enige bedrijf dat dit graag wil want ook Vodafone en Orange willen dit gaan aanbieden in de toekomst.

Historische centrum van Orihuela nu gesignaleerd op de A-7

ALICANTE – Het ministerie van Ontwikkelingszaken gaat speciale bewegwijzering langs de A-7 plaatsen om het historische centrum (casco histórico) en de daarbij horende afslag aan te geven. De plaatsing van deze nieuwe borden gebeurde na het verzoek van de gemeente van Orihuela die daarmee meer mensen naar het oude centrum van Orihuela wil lokken. Als de automobilist de borden die geplaatst zijn in beide richtingen volgt dan kan hij of zij van de monumenten in het oude centrum ofwel ‘Orihuela Conjunto Histórico’ genieten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.