8,5 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje vóór noodtoestand

8,5 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje vóór noodtoestand
Beeld: Freepik

8,5 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje vóór noodtoestand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft in de maanden januari en februari 8,5 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen. Op 15 maart werd de noodtoestand in Spanje afgekondigd vanwege de corona-crisis waarna het internationale en nationale toerisme compleet in elkaar zakte. De effecten van de noodtoestand zullen pas in april bekend worden wanneer de cijfers over de maand maart bekend worden gemaakt.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) heeft de cijfers van het aantal buitenlandse toeristen in de maand februari en de eerste twee maanden van dit jaar gepubliceerd. Het gaat dus over de twee maanden vóór de corona-crisis losbarstte in Europa en voor de noodtoestand die op 15 maart werd afgekondigd.

In de maand februari (2020) heeft Spanje volgens de cijfers van het INE en Frontur 4.423.576 internationale vakantiegangers op bezoek gehad, een stijging van 1% ten opzichte van februari 2019. Het aantal Duitse en Italiaanse toeristen daalde maar het aantal Nederlandse, Belgische, Franse en met name Portugese toeristen steeg flink.

De grootste groep toeristen in februari komt nog steeds uit Groot Brittannië met 907.321 (+2,4%) vakantiegangers gevolgd door de toeristen uit Frankrijk met 580.121 (+2,3%) en de vakantiegangers uit Duitsland met 542.495 (-1%).

In februari 2020 kwamen er 201.503 Nederlandse toeristen naar Spanje, een flinke stijging van +19,4%. Ook het aantal Belgische toeristen steeg met +8,1% naar 132.630 vakantiegangers.

Tot nu toe zijn gedurende de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 364.833 (+13,6%) Nederlanders en 251.618 (+3,5%) Belgen naar Spanje op vakantie/bezoek gekomen.

Regio’s

In januari en februari kregen de Canarische Eilanden zoals elk jaar rond deze tijd van het jaar de meeste toeristen op bezoek met 2,27 miljoen (-2,8%) gevolgd door Catalonië met 1,83 miljoen (-5,5%) en Andalusië met 1,23 miljoen (+2,5%) vakantiegangers.  

De Madrid regio ontving 1,13 miljoen (+4,3%) toeristen op bezoek terwijl dat in de Valencia regio 962.645 (+10,3%) toeristen waren en op de Balearen 289.452 (-11,3%) vakantiegangers. 

Bekijk de officiële cijfers hier (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.