8,5 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje vóór noodtoestand

8,5 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje vóór noodtoestand
Beeld: Freepik

MADRID – Spanje heeft in de maanden januari en februari 8,5 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen. Op 15 maart werd de noodtoestand in Spanje afgekondigd vanwege de corona-crisis waarna het internationale en nationale toerisme compleet in elkaar zakte. De effecten van de noodtoestand zullen pas in april bekend worden wanneer de cijfers over de maand maart bekend worden gemaakt.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) heeft de cijfers van het aantal buitenlandse toeristen in de maand februari en de eerste twee maanden van dit jaar gepubliceerd. Het gaat dus over de twee maanden vóór de corona-crisis losbarstte in Europa en voor de noodtoestand die op 15 maart werd afgekondigd.

In de maand februari (2020) heeft Spanje volgens de cijfers van het INE en Frontur 4.423.576 internationale vakantiegangers op bezoek gehad, een stijging van 1% ten opzichte van februari 2019. Het aantal Duitse en Italiaanse toeristen daalde maar het aantal Nederlandse, Belgische, Franse en met name Portugese toeristen steeg flink.

De grootste groep toeristen in februari komt nog steeds uit Groot Brittannië met 907.321 (+2,4%) vakantiegangers gevolgd door de toeristen uit Frankrijk met 580.121 (+2,3%) en de vakantiegangers uit Duitsland met 542.495 (-1%).

In februari 2020 kwamen er 201.503 Nederlandse toeristen naar Spanje, een flinke stijging van +19,4%. Ook het aantal Belgische toeristen steeg met +8,1% naar 132.630 vakantiegangers.

Tot nu toe zijn gedurende de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 364.833 (+13,6%) Nederlanders en 251.618 (+3,5%) Belgen naar Spanje op vakantie/bezoek gekomen.

Regio’s

In januari en februari kregen de Canarische Eilanden zoals elk jaar rond deze tijd van het jaar de meeste toeristen op bezoek met 2,27 miljoen (-2,8%) gevolgd door Catalonië met 1,83 miljoen (-5,5%) en Andalusië met 1,23 miljoen (+2,5%) vakantiegangers.  

De Madrid regio ontving 1,13 miljoen (+4,3%) toeristen op bezoek terwijl dat in de Valencia regio 962.645 (+10,3%) toeristen waren en op de Balearen 289.452 (-11,3%) vakantiegangers. 

Bekijk de officiële cijfers hier (PDF)

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

1 reactie op “8,5 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje vóór noodtoestand”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.