Arnout Hauben start voor de VRT zijn Belgische Middellandse Zee avontuur in Spanje

Arnout Hauben start voor de VRT zijn Belgische Middellandse Zee avontuur in Spanje
Beeld: VRT één

Arnout Hauben start voor de VRT zijn Belgische Middellandse Zee avontuur in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na het tv-programma ‘Rond de Noordzee’ en ‘Dwars door België’ vertrekt televisiemaker Arnout Hauben op een nieuwe en avontuurlijke tocht die in Spanje begint en hem ‘Dwars door de Middellandse Zee’ via o.a. de Balearen en Griekse eilanden naar Jeruzalem leidt. Het avontuur start op maandag 5 april in Gibraltar om daarna in de eerste aflevering naar de Balearen eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca te gaan.

De VRT-website meldt dat vanaf maandag 5 april Arnout op Eén met zijn aanstekelijk enthousiasme op zoek gaat naar het verhaal van de mensen die in en met de Middellandse Zee leven. 

Arnouts tocht loopt langs de Spaanse Balearen eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca, het (Franse) Corsica, het Italiaanse Sardinië en Sicilië, Malta, het Griekse Kreta en Santorini etc. Tijdens de reis bezoekt Arnout samen met zijn camera, drone en geluidsmannen ook tal van minder bekende eilandjes.

Spanje

In aflevering 1 start Arnout zijn reis door de Middellandse Zee op de rots van Gibraltar, een vreemd stukje Groot-Brittannië aan de Middellandse Zee met natuurlijk een bezoek aan de apen. Met de ferry zet hij koers naar de Spaanse eilandengroep de Balearen. 

Op Ibiza gaat hij op zoek naar de wortels van het feesteiland, die duizenden jaren oud blijken te zijn. Met een vissersboot gaat de reis verder van Mallorca naar Menorca, waar een groot volksfeest aan de gang is en hij ook op zoek gaat naar de oorsprong van de Mahon-aise, de voorlopig van de mayonaise.

Aflevering 1 is op maandag 5 april om 20.35 uur op VRT Eén te zien in België of online.

Vanaf 5 juni is het Belgische programma ook op het Nederlandse NP2 bij de VPRO te zien.

Ga naar de inhoud