Nederlandse serie BuZa wordt onder andere opgenomen in de gevangenis van Almería

Nederlandse serie BuZa wordt onder andere opgenomen in de gevangenis van Almería
Beeld: Freepik

Nederlandse serie BuZa wordt onder andere opgenomen in de gevangenis van Almería

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Maandag 5 april beginnen de opnames in de gevangenis van Almería voor de nieuwe Nederlandse televisieserie BuZa dat staat voor Buitenlandse Zaken. De opnames hadden eigenlijk al in februari moeten beginnen maar vanwege de corona-crisis werd dat uitgesteld.

De deels in Spanje opgenomen serie is een nieuwe product van de sinds 1993 in de provincie Almería wonende Nederlandse productiona manager en local fixer Aty Soesbergen

Dankzij Aty zijn er in Almería en andere plaatsen in Spanje ook al opnames geweest voor o.a. Mocro Maffia, King of the road, Fenix, Brussel en Stanley H.

Er worden niet alleen in de gevangenis opnames gemaakt maar ook op diverse andere plaatsen in de stad en provincie Almería wat voor de serie het toneel is voor het fictieve land Georgetown. Er zullen o.a. opnames zijn bij de Plaza Vieja, de La Chanca straat, la UNED en de Escuela de Arte.

De serie gaat over een Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken die wordt benoemd als zijn voorganger onverwacht komt te overlijden. 

Acteur Kees Prins vertolkt de rol van de minister. Andere rollen zijn weggelegd voor Jacob Derwig, Sanne Samina Hanssen, Werner Kolf en Sytske van der Ster.

De serie BuZa wordt gemaakt door Frank Ketelaar, die eerder succesvol was met series als Klem en Overspel.

Het is nog niet bekend wanneer de BNN/VARA serie op NPO1 te zien zal zijn.

Ga naar de inhoud