Nieuw bouwplan met 9 tot 23 verdiepingen tellende flats en hotels in Torrevieja

Nieuw bouwplan met negen 23 verdiepingen tellende flats voor de kust van Torrevieja
Beeld: Ayuntamiento Torrevieja

Nieuw bouwplan met 9 tot 23 verdiepingen tellende flats en hotels in Torrevieja

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De kustplaats Torrevieja in het Vega Baja district in de provincie Alicante wil uitbreiden. Daarom is recent een bouwplan gepresenteerd waaronder negen flats tot 23 verdiepingen hoog.

De projectontwikkelaars Noelle Galiana Salas en Costa Santamar S. L. hebben aan de gemeente Torrevieja een plan gepresenteerd om 9 hoge flats tot 23 verdiepingen hoog te bouwen voor het strand van Los Naufragos.

Het gebied waar de flats komen heeft de naam Puerto de la Sal nabij de jachthaven. Er staan in de plannen op een deel van het terrein twee woonflats van 20 verdiepingen en een hotel van 17 verdiepingen. 

Op een ander terrein staan twee woonflats van 23 verdiepingen en een toren van 10 verdiepingen dat tevens een hotel moet worden. Op een derde terrein staan ook twee woonflats van 23 verdiepingen en 9 verdiepingen voor een hotel.

Het terrein is nu nog van de gemeente maar de projectontwikkelaars kunnen het terrein kopen mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen en de bouwplannen goedgekeurd worden.

Dit nieuwe bouwplan van negen torens komt bij andere bouwplannen in Torrevieja. Te denken valt aan Baraka, naast het park Doña Sinforosa (twee torens), aan de overkant van El Acequión, van projectontwikkelaar Metrovacesa, (drie torens) en die van Curva del Palangre (vier torens) van grupo Don Sento.

Ga naar de inhoud