Slechte weer vernielt stranden en paviljoens in Málaga voordat de drukke Paasweek start

Slechte weer vernield stranden en paviljoens in Málaga voordat de drukke Paasweek start
Beeld: @HuelinTV / twitter

Slechte weer vernielt stranden en paviljoens in Málaga voordat de drukke Paasweek start

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het slechte weer van de afgelopen dagen met veel regen, wind, een wilde zee en hoge golven hebben ervoor gezorgd dat praktisch de hele Costa del Sol te maken heeft met vernielingen aan stranden, strandpaviljoens en wandelboulevards. Het vervelende is dat juist deze stranden perfect in orde waren en klaar voor de traditioneel drukke Semana Santa vakantieperiode die in het weekend van 10 april start.

Terwijl er geroepen wordt om de Costa del Sol tot rampgebied te verklaren proberen gemeenten te redden wat te redden valt. In meerdere gemeenten zijn wandelboulevards afgesloten vanwege vernielingen, de aanhoudende hoge golven en wilde zee. Het is deze zee die ook de stranden grotendeels vernield heeft waarbij ook de ‘chiringuitos’ flink beschadigd zijn.

Deze vernielingen door het natuurgeweld zijn het meest te merken bij de kust van Málaga, Mijas, Nerja, Torrox, Torre del Mar, Vélez-Málaga en Marbella. In deze gemeenten zijn stranden compleet verdwenen en heeft de wilde zee het zand meegenomen terwijl ook het meubilair en strandpaviljoens ernstige schade hebben opgelopen.

Het vervelende is dat juist de stranden er fantastisch bijlagen voor de Semana Santa drukte maar het noodweer heeft alles weer vernietigd. Traditiegetrouw ontvangt de Costa del Sol tijdens de Semana Santa Paasweek, die dit jaar tussen 10 en 17 april plaatsvindt, tienduizenden toeristen die komen genieten van de stranden, de gastronomie, het lekkere weer en de vele processies. Wat er dit jaar gaat gebeuren is nog niet bekend en is afhankelijk van wat het noodweer doet de komende dagen.

Ga naar de inhoud