Algo de España – deel 88: Doe een poging om je droom te leven

Algo de España – deel 88: Doe een poging om je droom te leven
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de España – deel 88: Doe een poging om je droom te leven

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Ik vertrek, het roer om, het Spaanse dorp. Duizenden kijkers trekken deze televisie programma´s. Mensen houden van het kijken naar echte waargebeurde levensverhalen. Waarom zou dat zo zijn?

Ik stuiter

Ik hou vooral van de mensen die deze verhalen maken. Deze mensen gaan voor hun droom. Ik ga stuiteren van mensen die hun droom leven. Mensen die een stap durven nemen. En het maakt mij niets uit of mensen toch weer de stap terug doen. Daar gaat het niet om.

4.000 weken te leven

Ik zeg, je hebt gemiddeld 4.000 weken te leven, of iets meer. Maar nog steeds klinkt dat niet veel. Wat ga jij doen met deze weken? Als je jong bent dan denk je dat je onsterfelijk bent. Dan ben je helemaal niet bezig met die 4.000 weken.

Einddatum?

Maar dan ineens word je wakker op een dag en dan denk je, is dit het? Of je maakt iets mee, waardoor je beseft. Hé er zit een einddatum op. Op een dag zijn al deze kansen voorbij. Daarom zeg ik ook altijd, let op je tijd. Tijd komt NOOIT meer terug. Tijd is zoveel waardevoller dan geld. Geld komt wel weer, maar tijd? Besteed niet je tijd aan onzinnige dingen, mensen die er niet toe doen voor jou, zinloze discussies en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat is jouw verhaal

Iedereen vertelt zichzelf een verhaal. Of om alvast jezelf te blokkeren, zodat je iets niet hoeft te doen. Maar denk dan eens anders. Wat nu als het wel lukt, wat levert het op als ik wel deze stap ga zetten. Hoe ziet mijn leven er dan uit?

To-do-lijst

Maak eens een lijstje met dingen die je graag wilt proberen. En dan is het alleen nog maar DOEN. Niet jezelf saboteren, geen smoesjes verzinnen. Probeer eens iets te doen zonder verwachtingen te hebben. Denk niet na over wat er allemaal fout kan gaan. Denk alleen maar wat het allemaal kan opleveren. En met die mindset ga je alles voor elkaar krijgen. En komen al je wensen uit.

Emigreren

In 2015 emigreerden wij met het gezin. Mijn vader overleed binnen 10 dagen. Dat was dus mijn wake-up-call waardoor ik besefte, oh ja we hebben een einddatum. We gingen het avontuur aan met het gezin. En letterlijk gingen wij op die manier. Geen verwachtingen, we zien wel.

Geen verwachtingen

Dat het achteraf de beste beslissing was van ons leven dat had ik niet durven dromen. Maar misschien als je gewoon doet wat je gevoel je ingeeft en je hebt niet al teveel verwachtingen. Je gaat gewoon vol positiviteit de realiteit aan. Wat kan er dan gebeuren? Wat is nou echt het allerergste wat je kan gebeuren? Het is niet leuk, ok prima. Je krijgt heimwee, ook prima. Ik zei wel tegen de kinderen, ze waren 10 en 12 en maakten dit avontuur natuurlijk heel erg bewust mee. Ik zei jongens we proberen het één jaar, is het niks dan gaan we weer terug.

Ervaring rijker

En als het dan niks was geworden na één jaar dan is er toch niks aan de hand. Ok dat waren dan 53 weken van de 4.000 die je hebt in totaal. Maar je bent een ervaring rijker. Je bent weer wijzer geworden. Je weet waarschijnlijk duidelijker wat je wilt in het leven. En dat is toch van onschatbare waarde!

Het roer om

Daarom ben ik een fan van het Roer om, Ik vertrek, het Spaanse dorp voor alle mensen die er superblij van worden. Van alle mensen die het lukt om hun droom te leven. Van alle mensen die rijk worden door alle ervaringen die ze opdoen. Ik word oprecht blij van mensen die hun droom leven. In ieder geval die het proberen. Ongeacht de uitslag.

Ik help jou met je droom

En om nog veel meer mensen te helpen met hun droom als ze toevallig in Spanje willen wonen. Voor deze mensen hebben wij de cursus Wonen in Spanje gemaakt. Samen met een besloten community met alleen maar mensen die de stap hebben gezet. Dus hulp van alle kanten en verspreid over heel Spanje.

Dat NOOIT MEER

En omdat we in het verleden van cursisten hoorden dat het fout was gegaan, dat ze hun spaarcenten waren kwijt geraakt, dat ze zijn opgelicht. DAT wil ik NOOIT meer horen. Dat vind ik zo pijnlijk en zo erg. En daarom leren we iedereen snel en makkelijk Spaans spreken. En zorgeloos wonen in Spanje. En we laten mensen heel veel tijd besparen, het belangrijkste wat je hebt dit leven. En ook nog geld en problemen besparen. En ik ben daar dankbaar voor dat daar heel veel gebruik van wordt gemaakt. En dat iedereen zijn droom mag leven in deze 4.000 weken.

En vanaf april help ik ook iedereen met het opzetten of uitbreiden van je bedrijf. Wonen en werken onder de zon dat is toch geweldig. Jouw verhaal hoor ik altijd graag via info@supergoedspaansleren.nl

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud