Spaanse legioen zingt ‘de bruidegom van de dood’ in Málaga

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse legioen zingt ‘de bruidegom van de dood’ in Málaga

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Semana Santa in Málaga is misschien een van de bekendste en meest bezochte van heel Spanje en op Witte Donderdag ofwel Jueves Santo lopen de straten van Málaga vol met publiek die de leden van het Legión Española ofwel het Spaanse vreemdelingenlegioen die het beeld “Cristo de la Buena Muerte” dragen en het lied “El novio de la Muerte” zingen willen zien.

Elk jaar op Witte Donderdag ofwel Jueves Santo legt ‘s morgens een schip van het Spaanse La Legión Española aan in de haven van Málaga waarna de tientallen soldaten van het Vreemdelingenlegioen onder het toeziend oog van de collega’s in de avonduren het beeld van de patroonheilige “Cristo de la Buena Muerte y Ánimas” vanuit de kerk Iglesia Santo Domingo over het plein plaza de Fray Alonso de Santo Tomás in een ganzenpas door de straten van Málaga marcheren.

De soldaten zingen op het moment dat de fanfare band van het Legioen de muziek inzet tegelijkertijd het lijflied van het Spaanse Legioen “El novio de la Muerte” wat voor veel bijstanders het hoogtepunt is en waar veel mensen kippenvel van krijgen en een traantje moeten wegpinken.

Bekijk hieronder de video van deze Semana Santa processie van vorig jaar. Dit moment tijdens de Semana Santa in Málaga werd live uitgezonden op de Spaanse televisie (RTVE) en op de regionale en lokale televisiezenders.

Ga naar de inhoud