De duinen van Maspalomas op Gran Canaria liggen er geweldig bij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
De duinen van Maspalomas op Gran Canaria zien er geweldig uit
Beeld: Twitter

LAS PALMAS – De ‘dunas de Maspalomas’ op het Canarische Eiland Gran Canaria hebben zich uitzonderlijk en verrassend goed hersteld tijdens de noodtoestand. Het gebrek aan toeristen heeft ervoor gezorgd dat dit voor Europa unieke stukje natuur er nog nooit zo goed heeft uitgezien de afgelopen 50 jaar.

De afwezigheid van de mens tijdens de noodtoestand heeft ervoor gezorgd dat de duinen van Maspalomas er uitstekend bij liggen. De ‘dunas’ is in een normale situatie waarin het eiland overspoeld wordt door toeristen een van de grootste publiekstrekkers van het zuiden van Gran Canaria.

Maar de afwezigheid van deze duizenden toeristen die zich bewegen in dit uitzonderlijke natuurgebied heeft ervoor gezorgd dat de duinen er bijna maagdelijk bij liggen en er nergens voetstappen in het zand te zien zijn. De ‘dunas de Maspalomas’ is een beschermd natuurgebied van 400 hectare maar ondanks de beschermende status is het toerisme een ernstige bedreiging gebleken.

Maar de autoriteiten willen nu de duinen beter gaan beschermen om ervoor te zorgen dat de huidige staat van dit natuurgebied ook als het toerisme weer op gang komt behouden blijft. Zo wil men beter gaan controleren, wil men het aantal bezoekers verlagen en moet er tijdens het plan MasDunas meer aandacht komen voor de educatie en uitleg van dit bijzondere en unieke natuurgebied. Ook moet er meer onderhoud worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de ‘Dunas’ er mooi bij blijven liggen.

Woestijn en oase

Las Dunas de Maspalomas is een uniek natuurgebied op Gran Canaria vanwege zijn schoonheid en de variëteit aan ecosystemen die het herbergt. Beschermd door de regering van de Canarische Eilanden als bijzonder natuurreservaat, omvat de 400 hectare een prachtig strand, levende duinen van organisch zand, een palmbomenbos en een lagune met brak water.

Deze mengeling van woestijn en oase bevindt zich aan de kust in het uiterste zuiden van Gran Canaria en is omringd door de befaamde hotels van de grote toeristische kern Maspalomas.

Om dit natuurlandschap beter te leren kennen, is het goed om het informatiecentrum en het uitzichtpunt te bezoeken, die beiden in het Hotel Riu Palace gevestigd zijn in het noordoostelijk deel van Maspalomas, dat bekend staat als Playa del Inglés. Daar vertrekt een wandelpad, waarvan zijweg nummer 3, de verschillende soorten duinen van het reservaat doorkruist en dat naar het grote, zonovergoten strand van Maspalomas leidt.

Vanaf daar kan men het overvloedige wilde leven van la Charca observeren en genieten van de verfrissende schaduw van Palmeral en kan men een bezoek brengen aan het ecologische park Tony Gallardo.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.