De duinen van Maspalomas op Gran Canaria liggen er geweldig bij

De duinen van Maspalomas op Gran Canaria zien er geweldig uit
Beeld: Twitter

LAS PALMAS – De ‘dunas de Maspalomas’ op het Canarische Eiland Gran Canaria hebben zich uitzonderlijk en verrassend goed hersteld tijdens de noodtoestand. Het gebrek aan toeristen heeft ervoor gezorgd dat dit voor Europa unieke stukje natuur er nog nooit zo goed heeft uitgezien de afgelopen 50 jaar.

De afwezigheid van de mens tijdens de noodtoestand heeft ervoor gezorgd dat de duinen van Maspalomas er uitstekend bij liggen. De ‘dunas’ is in een normale situatie waarin het eiland overspoeld wordt door toeristen een van de grootste publiekstrekkers van het zuiden van Gran Canaria.

Maar de afwezigheid van deze duizenden toeristen die zich bewegen in dit uitzonderlijke natuurgebied heeft ervoor gezorgd dat de duinen er bijna maagdelijk bij liggen en er nergens voetstappen in het zand te zien zijn. De ‘dunas de Maspalomas’ is een beschermd natuurgebied van 400 hectare maar ondanks de beschermende status is het toerisme een ernstige bedreiging gebleken.

Maar de autoriteiten willen nu de duinen beter gaan beschermen om ervoor te zorgen dat de huidige staat van dit natuurgebied ook als het toerisme weer op gang komt behouden blijft. Zo wil men beter gaan controleren, wil men het aantal bezoekers verlagen en moet er tijdens het plan MasDunas meer aandacht komen voor de educatie en uitleg van dit bijzondere en unieke natuurgebied. Ook moet er meer onderhoud worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de ‘Dunas’ er mooi bij blijven liggen.

Woestijn en oase

Las Dunas de Maspalomas is een uniek natuurgebied op Gran Canaria vanwege zijn schoonheid en de variëteit aan ecosystemen die het herbergt. Beschermd door de regering van de Canarische Eilanden als bijzonder natuurreservaat, omvat de 400 hectare een prachtig strand, levende duinen van organisch zand, een palmbomenbos en een lagune met brak water.

Deze mengeling van woestijn en oase bevindt zich aan de kust in het uiterste zuiden van Gran Canaria en is omringd door de befaamde hotels van de grote toeristische kern Maspalomas.

Om dit natuurlandschap beter te leren kennen, is het goed om het informatiecentrum en het uitzichtpunt te bezoeken, die beiden in het Hotel Riu Palace gevestigd zijn in het noordoostelijk deel van Maspalomas, dat bekend staat als Playa del Inglés. Daar vertrekt een wandelpad, waarvan zijweg nummer 3, de verschillende soorten duinen van het reservaat doorkruist en dat naar het grote, zonovergoten strand van Maspalomas leidt.

Vanaf daar kan men het overvloedige wilde leven van la Charca observeren en genieten van de verfrissende schaduw van Palmeral en kan men een bezoek brengen aan het ecologische park Tony Gallardo.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Zo zie je maar wat de Mens allemaal vernietigd zo triest !

groot gelijk, maak het toerisme maar verder kapot, ze hebben het nog niet moeilijk genoeg, typisch voor de groenen

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.