Search
menu
Search

Het Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar de Canarische Eilanden niet meer af (UPDATE)

Het Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar de Canarische Eilanden niet meer af
Beeld: 123rf

Het Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar de Canarische Eilanden niet meer af (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft dinsdag 4 mei diverse landen van de lijst van landen met een negatief reisadvies gehaald. Daaronder niet heel Spanje maar wel de Canarische Eilanden waardoor het reizen naar het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden voor Britten nog steeds niet mogelijk is. 

UPDATE: Er is enige verwarring ontstaan op woensdag over het reisadvies naar de Canarische Eilanden omdat op de officiële Twitter account van @UKinspain een bericht verscheen dat het Verenigd Koninkrijk haar reisadvies voor Spanje sinds oktober 2020 niet meer heeft aangepast, inclusief de Canarische Eilanden. Op de website gov.uk is de melding echter nog wel te lezen.

Terwijl het negatieve reisadvies voor de Canarische Eilanden is opgezegd, wacht men in het VK op het besluit of het weer mogelijk wordt om na 17 mei naar het buitenland te reizen zonder na terugkomst verplicht in quarantaine te moeten.

Het VK heeft dinsdag de Canarische Eilanden, Portugal (excl. Azoren), Madeira, Malta en viif Griekse eilanden van de lijst met landen of gebieden met een negatief reisadvies gehaald. Op DEZE website is het volgende sinds 4 mei te lezen:

The Foreign and Commonwealth Office (FCDO) advises against all but essential travel to Spain, including the Balearic Islands but excluding the Canary Islands, based on the current assessment of COVID-19 risks.

Voor het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden geldt dat niet-essentiële reizen waaronder toeristische reizen niet zijn toegestaan exclusief de Canarische Eilanden. De regionale autoriteiten op met name de Balearen eilanden zijn niet tevreden met deze in hun ogen onbegrijpelijke beslissing.

Na 17 mei moet het corona-stoplicht systeem weer in werking treden in het Verenigd Koninkrijk met de kleuren groen, geel/oranje en rood en de daarbij horende reisrestricties. Als een land of gebied op groen staat hoeven Britten na thuiskomst niet verplicht in quarantaine. Is de kleur geel/oranje dan moet men vijf dagen in quarantaine. 

Komt iemand terug van een rood gebied/land dan moet deze persoon ten dagen in quarantaine in een speciaal hotel van de Britse autoriteiten. Dat verplichte verblijf in een corona-hotel moet betaald worden door de reiziger zelf met een kostprijs van 2.016 euro (1.750 Britse pond).

Ga naar de inhoud