Romeinse ruïne gevonden bij bouw Aldi supermarkt in Calella

Romeinse ruïne gevonden bij bouw Aldi supermarkt in Calella
Beeld: Twitter

Romeinse ruïne gevonden bij bouw Aldi supermarkt in Calella

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Bij de bouwwerkzaamheden van een nieuwe Aldi supermarkt in de kustplaats Calella in de provincie Barcelona, is men op resten gestuit uit de Romeinse tijd. De blootgelegde resten zijn in goede staat en horen bij de Romeinse site van Roser die al tientallen jaren bekend is.

De ‘vil·la romana del Roser’ site bestaat uit een oud wijnbouwcentrum en een residentie uit de Romeinse tijd die gezien worden als een van de belangrijkste. Het gaat om overblijfselen die al bekend zijn sinds het begin van de 20e eeuw maar die, omdat ze op privé terrein liggen, nog nooit werden opgegraven.

Maar nadat Aldi het stuk grond kocht om er een supermarkt te bouwen, 144 parkeerplaatsen aan te leggen en 32 sociale woningen te bouwen, is men uiteindelijk toch op de Romeinse resten van meer dan 2.000 vierkante meter gestuit.

Terwijl archeologen aangeven dat de Romeinse opgraving te belangrijk is om er een supermarkt te bouwen, zegt de burgemeester dat alle vergunningen in orde zijn en dat Aldi de archeologische werkzaamheden betaald.

Ondertussen hebben de Romeinse opgravingen voor een sociale verdeeldheid gezorgd onder de buurtbewoners. Een deel wil dat de bouw doorgaat terwijl een ander deel wil dat de bouw meteen wordt stilgelegd en dat er een soort van openluchtmuseum komt. 

De gemeente en de supermarktketen Aldi zeggen eerst te luisteren naar de experts en op basis daarvan hun beslissingen te nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.