In Aragón staat een huis dat van champagne en cava flessen is gemaakt

In Aragón staat een huis dat van champagne en cava flessen is gemaakt
Beeld: YouTube / screenshot

In Aragón staat een huis dat van champagne en cava flessen is gemaakt

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Terwijl het huis gemaakt van champagne en Cava flessen in de Verenigde Staten kranten en tv programma’s heeft gehaald, weet in Spanje bijna niemand dat het bestaat. Het gaat om een ‘kunstwerk’ of hoe je het dan ook wilt noemen van Félix Sampériz die in 1989 begin met bouwen wat hem negen jaar en heel wat late avonden met katers heeft gekost.

Het champagne/cava-huis staat in Monesma de San Juan in de buurt bij de grotere stad Monzón in de provincie Huesca in de regio Aragón. De officiële naam van het huis is ‘Casa de Cristal’ of ‘Casa de las Botellas’ en bestaat uit duizenden lege flessen champagne en cava. Het exacte aantal flessen is niet bekend. De bodem van de flessen zorgen voor een mooi lichtspektakel als de zon erop schijnt.

De bedenker en bouwer van het speciale champagne/cava-huis heeft er negen jaar over gedaan. Vier jaar geleden kocht een Britse man de woning om deze van de ondergang en vernieling te redden. Het is een privéwoning die niet van binnen te bezoeken is dus bezoekers moeten het met de buitenkant doen die op zich al mooi genoeg is. Bekijk HIER meer foto’s van het huis.

Ga naar de inhoud