In Aragón staat een huis dat van champagne en cava flessen is gemaakt

In Aragón staat een huis dat van champagne en cava flessen is gemaakt
Beeld: YouTube / screenshot

In Aragón staat een huis dat van champagne en cava flessen is gemaakt

HUESCA – Terwijl het huis gemaakt van champagne en Cava flessen in de Verenigde Staten kranten en tv programma’s heeft gehaald, weet in Spanje bijna niemand dat het bestaat. Het gaat om een ‘kunstwerk’ of hoe je het dan ook wilt noemen van Félix Sampériz die in 1989 begin met bouwen wat hem negen jaar en heel wat late avonden met katers heeft gekost.

Het champagne/cava-huis staat in Monesma de San Juan in de buurt bij de grotere stad Monzón in de provincie Huesca in de regio Aragón. De officiële naam van het huis is ‘Casa de Cristal’ of ‘Casa de las Botellas’ en bestaat uit duizenden lege flessen champagne en cava. Het exacte aantal flessen is niet bekend. De bodem van de flessen zorgen voor een mooi lichtspektakel als de zon erop schijnt.

De bedenker en bouwer van het speciale champagne/cava-huis heeft er negen jaar over gedaan. Vier jaar geleden kocht een Britse man de woning om deze van de ondergang en vernieling te redden. Het is een privéwoning die niet van binnen te bezoeken is dus bezoekers moeten het met de buitenkant doen die op zich al mooi genoeg is. Bekijk HIER meer foto’s van het huis.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.