Bananen zijn in Spanje maar liefst 55 procent duurder geworden

Bananen zijn in Spanje maar liefst 55 procent duurder geworden
Beeld: Canva

Bananen zijn in Spanje maar liefst 55 procent duurder geworden

MADRID – Net zoals in andere landen worden de consumentenprijzen in Spanje vanwege de inflatie ook hoger. Daaronder niet alleen elektriciteit en brandstof maar ook supermarkt producten zoals groente en fruit. Daarbij valt met name de prijsstijging van ‘platanos’ ofwel bananen op.

Volgens de krant El País , die zich richt op de conclusie van de belangrijkste groothandelsmarkten zoals de Mercamadrid, Mercabarna, Mercabilbao, Mercasevilla en Mercavalencia, zijn de prijzen voor bananen in Spanje met 55% gestegen. Twaalf maanden geleden kostte een kilo bananen nog 1,20 euro maar dat nu gestegen naar 1,86 euro per kilo.

De prijsstijging van de ‘platanos’ valt het meeste op in Spanje maar dat is niet het enige fruit dat omhoog is gegaan in prijs. Zo werden citroenen ook in twaalf maanden tijd 36% duurder terwijl de aardbeien met 15% in prijs daalden, sinaasappelen en appelen met respectievelijk 11% en 12% goedkoper zijn geworden en avocado’s in 9% daalden in prijs. 

Ook groente is duurder geworden zoals sla dat met 35% in prijs steeg, uien die 32% duurder werden, tomaten met 20% gestegen en aardappelen ook 31% duurder zijn geworden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.