Een op de drie Spaanse jongeren wil influencer worden

Een op de drie Spaanse jongeren wil influencer worden
Beeld: Canva

Een op de drie Spaanse jongeren wil influencer worden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel jongeren in Spanje weten nu al wat ze later willen worden. Daarbij gaat het allang niet meer om droombanen als stewardess, piloot, astronaut of profvoetballer want de jeugd zoekt een makkelijker beroep als favoriet. Een op de drie jongeren in Spanje geeft aan influencer te willen worden. 

Bij influencer valt te denken aan social media netwerken zoals Instagram die de favoriet is bij jongeren van 19 tot 29 jaar terwijl de kinderen kiezen voor TikTok als grote favoriet. Volgens veel jongeren is influencer het beroep van de toekomst al weten veel jongeren ook dat het niet makkelijk is om je geld te verdienen als influencer. 10% geeft aan het al geprobeerd te hebben maar zonder succes.

60% zegt volgens deze studie dat ze een influencer wil zijn omdat het de beste manier is om te communiceren en daarna ook de meest creatieve. Ze zijn ook van mening dat deze sociale netwerken meer vrijheid geven dan conventionele media.

Spaanse jongeren tussen 15 en 29 jaar besteden 7 uur per dag aan vrijetijdsbesteding op social media of internet. Zeven op de tien heeft minimaal vier apparaten in huis zoals mobiel, tablet, computer of console. Videogames zijn nog steeds de koning. Negen op de tien jongeren zijn gamers en bijna 40% doet dit dagelijks.

Het verschil in smaak tussen jongens en meisjes is ook merkbaar in digitale vrijetijdsbesteding. Terwijl jongens kiezen voor agressieve videogames en sporten, kiezen meisjes meer voor fashion en beauty content. De meeste gamers denken dat videogames iets positiefs zijn. 52% is van mening dat het spelen van games goed is om te trainen en je kunt er veel van leren.

Ga naar de inhoud