De Spaanse publieke omroep moet stoppen met het uitzenden van jacht en stierenvechten programma’s

De Spaanse publieke omroep moet stoppen met het uitzenden van jacht en stierenvechten programma's
Beeld: Canva

De Spaanse publieke omroep moet stoppen met het uitzenden van jacht en stierenvechten programma’s

MADRID – Als het aan de stichting Franz Weber ligt dan moet de publieke omroep RTVE stoppen met het uitzenden van twee programma’s tijdens de uren dat minderjarigen tv kunnen kijken. Het gaat om een programma over jagen en een ander programma over de wereld van het stierenvechten.

De stichting Franz Weber wil dat de publieke omroep RTVE stopt met het uitzenden van ‘Jara y Sedal’ dat onder andere over jagen gaat en het programma ‘Tendido cero’ dat over de wereld van het stierenvechten gaat. Het uitzenden van deze twee programma’s tijdens de uren dat minderjarigen kunnen kijken is in strijd met de wet.

Sterker nog, volgens Franz Weber is het uitzenden van programma’s waarin het geweld dat op dieren wordt uitgeoefend te zien is ten allen tijde voorkomen dient te worden tijdens de uren dat kinderen dit kunnen zien een eigen geschreven regel van de publieke omroep waar ze niet aan voldoen.

Sinds 2016 is het stierenvechten zelf niet meer te zien op de kanalen van RTVE. Maar de programma’s ‘Jara y Sedal’ en ‘Tendido cero’ over jagen en vissen en alles wat met het stierenvechten te maken heeft zijn klassiekers bij de Spaanse publieke omroep. Het programma over jagen en vissen wordt uitgezonden op vrijdag om 18 uur terwijl het programma over de wereld van het stierenvechten wordt uitgezonden op zaterdag om 14 uur.

Wat opvalt is dat de kijkcijfers allang niet meer zijn wat ze geweest zijn. ‘Tendido cero’ wordt al sinds 1986 uitgezonden maar heeft slechts een kijkcijfer aandeel van 1,6%, nog geen 138.000 kijkers in een land van meer dan 47 miljoen inwoners. Het programma ‘Jara y Sedal’, gebaseerd op het gelijknamige tijdschrift, wordt sinds 1992 op La2 wekelijks uitgezonden met gemiddeld 320.000 kijkers en een aandeel van 2,8%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.