Spectaculair kasteel aan de Costa Dorada te koop

Spectaculair kasteel aan de Costa Dorada te koop
Beeld: Ayuntamiento de Creixell

Spectaculair kasteel aan de Costa Dorada te koop

TARRAGONA – Kom jij vaak op bezoek aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona en wil je daar een luxe hotel of B&B beginnen dan is deze ‘aanbieding’ iets voor jou. De woningwebsite Idealista.es heeft weer een mooi stukje onroerend goed in de verkoop. Het gaat om een kasteel in de gemeente Creixell die al van jou kan zijn voor 2,95 miljoen euro.

Weliswaar is de vraagprijs voor veel lezers te hoog gegrepen maar dromen mag altijd. Creixell is een toeristische gemeente aan de drukke Costa Dorada waar onder andere veel campings te vinden zijn die door Nederlanders en Belgen bezocht worden. Verder heeft Creixell meerdere grote en lange stranden en is het over het algemeen rustiger dan de drukke kustplaatsen Salou en Cambrils.

Als je beslist hebt dat je in dit deel van Spanje wilt gaan wonen of wellicht een business wilt beginnen, dan is het Castillo de Creixell wellicht iets voor jou. De eerste geschreven referenties over dit kasteel dateren uit het jaar 1059 maar sommige delen van het kasteel duiden op een oude Romeinse burcht.

In totaal heeft het kasteel 1.416 vierkante meter aan woonoppervlak met zeven slaapkamers en drie badkamers verdeeld over drie verdiepingen waar ook de keuken met terras en diverse salons te vinden zijn. Er zijn nog enkele kleine bijgebouwen op een terrein van 1.000 vierkante meter. Uiteraard ontbreekt er ook geen toren die de ingang van het kasteel beschermd.

Het kasteel staat te koop op Idealista.es voor 2.950.000 euro en wordt aangeboden door het makelaarskantoor Sitgeshouses. Het kasteel bevindt zich op 40 km van Sitges en 20 km van Tarragona en is niet aan de kust gelegen maar hoog boven het dorp Creixell. Bekijk HIER meer foto’s en informatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.