Search
menu
Search

Deze all-inclusive hotels in Spanje schenken nog maar zes drankjes per dag

Deze all-inclusive hotels in Spanje schenken nog maar zes drankjes per dag
Beeld: EunikaSopotnicka via canva.com

Deze all-inclusive hotels in Spanje schenken nog maar zes drankjes per dag

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De regering van de Spaanse eilandengroep de Balearen heeft een wet ingevoerd om overmatig drinken op Mallorca en Ibiza regen te gaan. Dit heeft gevolgen voor Nederlandse vakantiegangers die all-inclusive op vakantie gaan naar delen van Mallorca en Ibiza. Per persoon mogen er maximaal 6 alcoholische drankjes geschonken worden: maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten. Voor de overige alcoholische drankjes moeten gasten betalen. Onderaan dit artikel staat een handige infographic van Allinclusivekoning.nl, hét platform voor het vinden van jouw volgende all-inclusive vakantie.

De regionale overheid van de Balearen heeft een wetswijziging doorgevoerd om overmatig drinken in bepaalde resorts op Mallorca en Ibiza in te perken. Per persoon mogen er maximaal 6 alcoholische drankjes geschonken worden: maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten. Deze restrictie op alcohol geldt voor all-inclusive resorts in Magalluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca en Sant Antoni op Ibiza. 

De drank limiet voor all-inclusive resorts werd in januari 2020 al ingevoerd als onderdeel van een grotere wet die overmatig alcoholgebruik moet minderen. Door de pandemie kreeg het tot nu toe weinig aandacht. Nu wijzen touroperators als TUI en Thomas Cook reizigers opnieuw op deze regel en zal er strenger worden gehandhaafd. Toeristen die de wet overtreden en dus meer alcoholische drankjes nemen riskeren een boete tussen de 1.000 tot wel 6.000 euro. Hotels die toch besluiten om meer drankjes aan hun gasten te serveren riskeren een boete tussen de 60.000 tot 600.000 euro. Hoe de wet gehandhaafd wordt is niet duidelijk.

Naast het maximum van 6 drankjes per dag zijn er nog een aantal nieuwe strenge regels die van toepassing zijn op de Balearen. Reclames voor alcoholische dranken zijn verboden, de verkoop van alcohol in winkels en slijterijen is verboden tussen 21:30 tot 08:00 en kroegentochten zijn niet langer toegestaan. Ook happy hours, en 2-drankjes-voor-de-prijs-van-1 zijn niet langer toegestaan.

Voor welke Spaanse vakantiebestemmingen geldt deze nieuwe wet?

De nieuwe wet van maximaal 6 alcoholische dranken per dag geldt niet voor heel Spanje, maar alleen voor een klein deel van de Balearen. De nieuwe wet is van toepassing op de volgende vakantiebestemmingen. Hieronder vind je een kaartje waar je meer in detail kunt zien welke gebieden getroffen zijn: El Arenal (Mallorca); Playa de Palma (Mallorca); Magaluf (Mallorca); Sant Antoni (Ibiza).

Het zijn dus vooral de bestemmingen waar veel overlast wordt veroorzaakt door dronken toeristen. De regel van maximaal 6 drankjes geldt dus niet voor het Spaanse vasteland, en overige Balearen en de Canarische Eilanden. 

infograpic
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?