SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (26)

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (26)
Beeld: Kohlerphoto via canva.com

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (26)

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Ellen-Marie is in 2007 naar Catalonië geëmigreerd. Daar begon ze een winkel, vervolgens een agentschap voor de verhuur van vakantiewoningen en in 2012 begon ze haar eigen B&B. Haar ervaringen over het leven in een B&B en die met de gasten is ze gaan opschrijven en zal ze iedere week met de lezers gaan delen. Meer informatie over haar huis en haar leven in Catalonië kun je vinden op haar eigen Blog: MeAndTheBandB.com

Hele boeken kan ik volschrijven over mijn gasten, maar ik heb zelf natuurlijk ook nog een privéleven naast de B&B. Dat probeer ik in ieder geval te hebben, want hoewel ik de B&B begon met een partner sta ik er nu al jaren alleen voor. Ik wil een beetje ondersteuning, dingen delen en mis ook wel de seks. Toch valt het niet mee om de juiste persoon te vinden want de cultuurverschillen blijven een probleem en tja, hoeveel leuke Nederlandse mannen vind je in het gebied waar ik woon? Dat ga ik oplossen en daar heb ik een heel leuk plan voor bedacht waar ik nu nog niet over wil uitweiden. Dat zal ik heel binnenkort zeker gaan doen. Eerst wil ik nog even voorafgaande pogingen in mijn zoektocht met jullie delen.

Mijn vriendin uit Frankrijk was destijds ook weer alleen. Geen fijn gevoel zegt ze, ze gaat dit oplossen. Ze gaat weer het internet op en ook ik overweeg eens een poging te wagen. Ik activeer account, geen uitgebreide teksten en natuurlijk een fotootje.

Mijn vriendin belt en vertelt enthousiast over een paar mannen waar ze een druk mailcontact mee heeft en er is er zelfs eentje bij waar ze al een afspraak mee heeft gemaakt. Het is een man met eigen zaak, hij is avontuurlijk en niet te oud! Ze stuurt me wat foto’s van zijn “stoute blik”, we lachen nog wat en hangen op. Ik besluit nog even een kijkje te nemen op mijn profiel en ik heb een flirt van een oudere man met een goede kop. Het is een arts, woonachtig in een stadje op 20 minuten rijden van mijn huis, 60 jaar oud en een liefde voor Oldtimers. Een liefde voor Oldtimers, Juch, niets voor mij. 60 jaar oud, best wel oud vind ik maar als ik de volgende dag mijn moeder aan de telefoon heb, zegt ze mij niet te kritisch te zijn, ik ben ook de jongste niet meer vindt ze en bovendien is hij arts en dat scoort punten. Even later stuur ik hem een glimlach. Dan volgt er een chat en juist op dat moment wil ik weer stoppen met de site. Ik schrik zo erg van de mannen die erop staan dat ik bang ben dat er dadelijk een idioot tussen zal zitten die mij komt opzoeken. De arts geef ik een mailadres dat ik nauwelijks gebruik, voor als hij nog wil chatten. Niet lang daarna stuurt hij me een bericht dat hij me wel wil ontmoeten en stelt voor dat hij naar mijn schilderijen komt kijken. Lijkt me een slecht plan en omdat ik ook totaal niets van hem weet hou ik het af.

Die avond voordat ik ga slapen zit ik even op Facebook. Er komt een vriendschapsverzoek van een man met paard. Ik voeg hem toe vanwege het paard en gelukkig krijg ik dit keer geen zoenen of een hart maar een filmpje van een dansende man die op stal zijn dieren staat te voeren. Hij danst omdat hij het zo koud heeft. Erg herkenbaar voor mij, chat ik terug. Och zegt de nieuwe vriend, dans je ook op stal? Dat doe ik inderdaad als het koud is, reageer ik. En heb je dan een rokje aan? Nou nee, eerder een lange onderbroek, geitenwollen sokken, handschoenen en een muts is mijn reactie. Oh, ik vind het zo leuk om naar mensen te kijken die seks hebben is de volgende chat. Nou ja zeg, ik heb deze helemaal niet zien aankomen en geef als laatste tekst “hoog tijd om jou te verwijderen”. Daar schrikt hij dan kennelijk weer van. Nog voordat ik de juiste knoppen heb gevonden heeft hij me al ontvriendt. Pf, wat een malloot.

De dagen daarna denk ik na over de arts en besluit een keer af te spreken. Alleen bij het idee word ik al misselijk, maar daar moet ik toch een keer overheen. We spreken af voor enkele dagen later, maar zullen nog contact hebben. Weer ontvang ik een mail waarin hij zegt dat hij de bewuste dag kan om half vijf en wil afspreken in Besalu en geeft me zijn nummer zodat ik hem kan bellen als ik weet waar we naartoe gaan. Even vraag ik me af op welke plek je terecht kunt in Besalu om half 5. Er is geen leuke bar, alleen restaurants en die sluiten om die tijd.

Die avond gaat de telefoon, het is de arts die het makkelijker vindt om te bellen. We praten nog wat en besluiten uiteindelijk af te spreken voor de volgende dag in een andere plaats waar wel een bar is. Als ik even later een vriendin app over mijn afspraak en zeg dat hij zo oud klonk, volgt er snel daarna een artikel van de arts met daarin zijn geboortedatum. De arts is niet 60 maar 74 jaar oud. Vervolgens stuurt ze ook wat foto’s van hoe hij er nu uitziet. Ik herken hem totaal niet van de foto’s op de datingsite en daar stond toch echt dat hij 60 jaar oud is. Snel zoek ik naar zijn profiel en inderdaad 60 jaar en foto’s waarbij hij zowaar nog zijn eigen haarkleur heeft, terwijl hij nu zo grijs is als een duif. Dus 14 jaartjes liegen en foto’s plaatsen van 30 jaar geleden gebeurd dus zelfs door een arts met een geweldige reputatie. Inmiddels vinden we artikelen over deze man “all-over The internet”. Ook steeds meer foto’s waarbij hij er niet veel beter uit gaat zien. Al jaren weet ik dat deze dingen gebeuren op datingsites, maar in dit geval ben ik toch verrast. Mijn vriendin en ik hebben een gezellige avond, we lachen ons rot om de trieste man.

De volgende dag voeg ik hem toe als contactpersoon zodat ik hem een app kan sturen. Daarin geef ik aan dat ik erachter ben gekomen dat zijn profiel niet klopt en dat we geen match zijn. Even blijft het rustig, maar dan volgt er toch een antwoord. “ I am sorry” en vrouwen doen altijd moeilijk over leeftijd. Ik heb hem toen voorgesteld eens een vrouw van 96 te proberen, die heeft wellicht minder problemen met het leeftijdsverschil.

Ellen-Marie deelt in onze rubriek SpanjeVerhalen elke week haar ervaringen over ‘het wel en wee in een B&B’, wat ze meemaakt met gasten en tijdens haar excursies door Catalonië. Neem eens een kijkje op haar website MeAndTheBandB.com of bezoek de website van de B&B Mas Pitra in het Garrotxa natuurpark in de provincie Girona.

Ga naar de inhoud