Nederlandse Demi Vollering behaalt eindzege Vuelta Ciclista a España Femenina

Nederlandse Demi Vollering behaalt eindzege Vuelta Ciclista a España Femenina
Beeld: Demi Vollering / facebook

Nederlandse Demi Vollering behaalt eindzege Vuelta Ciclista a España Femenina

In een bloedstollende finale heeft Demi Vollering de 2024-editie van de Vuelta Ciclista a España Femenina op haar naam geschreven. De Nederlandse wielrenster van Team SD Worx-Protime verdedigde haar leidende positie in het algemeen klassement met verve en won tevens de slotrit.

De Vuelta Ciclista a España Femenina of de Ronde van Spanje voor vrouwen is een etappekoers voor vrouwen in Spanje. Het is de tweede grote ronde voor vrouwen, naast de Giro Rosa in Italië en de Tour de France Femmes. De race bestaat uit acht etappes en wordt gereden over een afstand van ongeveer 890 kilometer.

De Ronde van Spanje voor vrouwen wordt sinds 2015 gereden en heeft, op de eerste editie, na alleen maar Nederlandse, Belgische en Duitse winnaars gezien. In 2016 en 2917 was de Belgische Jolien D’Hoore de sterkste wielrenster, gevolgd door de Nederlandse Ellen van Dijk in de 2018 editie. In 2019 en 2020 wist de Duitse Lisa Brennauer te winnen, waarna in 2021, 2022 en 2023 de Nederlandse Annemiek van Vleuten de nummer één positie overnam. In 2024 heeft de Vuelta Ciclista a España Femenina met Demi Vollering een nieuwe Nederlandse winnares.

Demi Vollering is een 26-jarige wielrenster uit Pijnacker, Zuid-Holland. Haar carrière begon bij de club Westland Wil Vooruit en later kwam ze uit voor Dolmans-Boels (nu Team DSM) en CCC-Liv. In 2021 maakte ze de overstap naar Team SD Worx, waar ze zich ontwikkelde tot een van de beste allrounders in het peloton.

Ga naar de inhoud