Real Madrid kroont zich tot kampioen van de Spaanse LaLiga voetbalcompetitie

Beeld: @realmadrid / X

Zaterdag was een historische dag voor Real Madrid. Toen FC Barcelona met 4-2 verloor van Girona FC kroonde Real Madrid zich tot kampioen van LaLiga. De club uit Madrid had eerder die dag met 3-0 gewonnen van Cádiz FC en daardoor was het kampioenschap al binnen. Het is de 36e LaLiga-titel voor Real Madrid, een record in de Spaanse voetbalgeschiedenis.

Real Madrid was gedurende het hele seizoen dominant in LaLiga. De club leidde het klassement al vanaf de eerste speeldag en gaf die positie nooit meer af. Real Madrid won 27 wedstrijden, speelde 6 keer gelijk en verloor slechts 1 keer. Daarmee had de club een voorsprong van 7 punten op FC Barcelona. De Catalaanse club verloor zaterdag echter van Girona, waardoor FC Barcelona nu achter Girona als derde op de lijst staat. Er zijn echter nog 4 speelronden te gaan dus Barcelona kan nog tweede worden.

Een van de belangrijkste redenen voor het succes van Real Madrid was de solide verdediging. Het team kreeg slechts 22 doelpunten tegen in 34 wedstrijden. Daarmee had Real Madrid de beste verdediging van de competitie.

Naast de solide verdediging had Real Madrid ook een productieve aanval. De club scoorde in totaal 74 doelpunten, meer dan enig ander team in LaLiga. Jude Belligham was de topscorer van de club met 18 doelpunten, tot nu toe 2 minder dan Artem Dovbyjk van Girona. De club van de Costa Brava heeft tot u toe 73 doelpunten gemaakt, slechts één minder dan Madrid en drie meer dan Barcelona.

Op zaterdag 4 mei 2024 speelde Real Madrid de belangrijke wedstrijd tegen Cádiz. Ondanks een moeizame eerste helft, waarin Cádiz goed partij gaf, won Real Madrid uiteindelijk met 3-0. Brahim Diaz, Jude Bellingham en Joselu scoorden voor de Koninklijke.

FC Barcelona speelde later die dag de uitwedstrijd tegen Girona. Barcelona kwam twee keer op voorsprong, maar Girona kwam telkens terug in de wedstrijd. Na de 1-2 ruststand scoorde Girona drie keer in de tweede helft en won uiteindelijk de wedstrijd met 4-2.