Mannelijke taxichauffeur in Galicië mag geen rok dragen

Oeps ... foto ontbreekt!

Mannelijke taxichauffeur in Galicië mag geen rok dragen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIGO – De afgelopen week was het extreem warm in Galicië waardoor ook taxichauffeurs te lijden hadden onder de hitte. Aangezien het volgens het reglement van de Cooperativa de Taxistas en de gemeentelijke regels in de stad Vigo verboden is voor taxirijders een korte broek te dragen tijdens het werk, besloot een man een rok aan te doen. Ondanks dat de man in Spanje plots bekend werd was de vereniging van Taxichauffeurs niet blij met zijn actie.

De Cooperativa de Taxistas in Vigo heeft de taxichauffeur aangegeven bij de politie omdat hij de gemeentelijke regels voor taxichauffeurs niet respecteert. Vanwege de hitte met voor deze regio ongewone hoge temperaturen van meer dan 30 graden, besloot de man in plaats van de verboden korte broek een nette witte rok te dragen.

Naast een statement was dat ook omdat de man het gewoon warm had. Uiteraard wilde hij ook het probleem van de gemeente regels aankaarten maar dat is hem nu duur komen te staan.

Taxichauffeurs moeten in Vigo ‘vestir con decoro’ ofwel netjes gekleed gaan dus zonder korte broek, geen hemdje zonder mouwen en geen slippers (daar mag men sowieso al niet mee rijden). Toen deze nieuwe regels werden aangenomen werd al al geroepen dat men in een rok zou gaan werken. Want, zo geeft men aan, in de gemeentelijke regels staat niets over een rok en al helemaal niet dat dit niet gedragen mag worden.

De hoofdrolspeler in het hele verhaal wil tegen de kranten en tv niets zeggen want, zo zegt de taxichauffeur, hij wil niet het middelpunt zijn van deze discussie, hij wil het gewoon koeler hebben tijdens zijn werk in de taxi.

Ga naar de inhoud