skip to Main Content
Matchfixing schandaal in Spaans top voetbal
123rf

Matchfixing schandaal in Spaans top voetbal

MADRID – Op dit moment is het Spaanse voetbal verwikkeld in een matchfixing schandaal waarbij voetballers omgekocht zijn om wedstrijden te verliezen om zo via weddenschappen veel geld te verliezen. Het schandaal kwam aan het licht toen de politie de telefoons van oud spelers Carlos Aranda en Raúl Bravo aftapte vanwege een drugsgerelateerde zaak.

Het eerste onderzoek naar de matchfixing concentreerde zich op de laatste La Liga wedstrijd tussen Valladolid en Valencia waarbij maar liefst zeven spelers van Valladolid waren omgekocht. Op die speeldag hadden zowel Valencia als Getafe kans om op de vierde plaats te eindigen wat een garantie is voor een Champions League plaats.

Terwijl Getafe tegen Villarreal niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel wist Valencia met 2-0 te winnen van Valladolid. Valencia wist te eindigen met 61 punten en Getafe met 59 punten. De spelers van Valladolid verloren de wedstrijd tegen Valencia opzettelijk om daarmee veel geld te verdienen.

Valencia voegde zich dankzij deze matchfixing bij het rijtje van vier Champions League clubs waar ook Real Madrid (3), Atlético de Madrid (2) en FC Barcelona (1) toebehoren.

De politie onderzoekt met de ‘Operación Oikos’ de betrokken personen, voetbalclubs en wedstrijden want het lijkt erop dat er meer wedstrijden dan alleen Valladolid-Valencia betrokken zijn bij dit schandaal.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor oud spelers Carlos Reina Aranda (o.a. Real Madrid, Murcia, Granada en Numancia) en Raúl Bravo Sanfélix (o.a. Real Madrid, Rayo Vallecano, Córdoba en in België Beerschot). Een andere naam die genoemd wordt is oud speler Borja Fernández Fernández (Real Madrid, Getafe, Valladolid en Almería).

De afdeling Servicio de Control de Juegos de Azar van de Policía Nacional is ook bezig naar een onderzoek naar mogelijke matchfixing bij de wedstrijd Real Madrid-Huesca, een doldwaze wedstrijd die de Koninklijke uiteindelijk wist te winnen met 3-2.

Ook andere wedstrijden met de voetbalclub Huesca zoals Lugo-Huesca, Betis-Huesca en Huesca-Valencia worden onderzocht. De voorzitter van Huesca bleek afgeperst te worden vanwege een hoge schuld. Ook daarbij zijn Carlos Reino Aranda en Raúl Bravo bij betrokken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Het is natuurlijk al jaren zo dat Geld het voetbal regeert. En waar geld regeert ontstaat corruptie en bedriegerij. Hier kon men op wachten en het heeft nog lang geduurd voor dit zich voordeed op het hoogste niveau, waar de spelerssalarissen toch bepaald niet kinderachtig zijn. Van mij mag de hele sport ook op de schop, want er worden absurde bedragen voor spelers neergeteld. Maar een salarisplafond instellen wil niemand, want iedereen profiteert mee. Toch is dat de enige oplossing om niet telkens dezelfde clubs in de kwart-, halve- of hele finale te zien, op een enkele rood-witte duif na!

  2. Het is dat de bal nog rond blijft anders kon dit corruptieschandaal ook niet verder rollen!!
    Ooit als volkssport begonnen….maar ja vroeger liepen er ook al dinosaurussen rond….dus ook voetbal zal uiteindelijk verdwijnen….!! Alleen corruptie en smerige spelletjes blijven eeuwig voortleven kijk die FIFA bobo’s eens genieten van hun steek de penningen in de zak!!! Geld blijft stinken!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by