Nieuwe serie over Benidorm zondag in première in Spanje

Nieuwe serie over Benidorm zondag in première in Spanje
Beeld: Atresmedia

Nieuwe serie over Benidorm zondag in première in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op zondag 7 juni zal de nieuwe Atresmedia serie Benidorm in premiere gaan op het online betaalplatform Atresmedia Premium en in een later stadium op de publieke televisiezender Antena3. Deze achtdelige romantische komedie speelt zich hoofdzakelijk af in Benidorm en de Costa Blanca en zal, als het aan Atresmedia ligt, in een later stadium ook internationaal te zien zal zijn bij Netflix.

Atresmedia heeft al meerdere series zoals ‘La Casa del Papel’, ‘Vis a Vis’ en ‘De kathedraal van de zee’ verkocht aan Netflix dus wie zegt dat dit niet zal gebeuren met de nieuw op te nemen serie ‘Benidorm’? 

De acteur Antonio Pagudo en de actrice María Almudéver spelen de hoofdrollen in deze romantische komedie die uitgezonden zal worden op het Spaanse televisiekanaal Antena3 nadat de serie in première is gegaan op het online platform Atresplayer Premium.

Verhaal

Xabier Zurita is een Baskische notaris die er ook uitziet als een Baskische notaris met een leven dat net zo rechthoekig is als zijn hemden die hij draagt naar werk. Wanneer hij hoort dat hij een tumor in zijn hoofd heeft en nog maar drie maanden te leven heeft is hij niet in staat dit aan zijn vrienden en familie te vertellen en dus beslist hij te vluchten naar Benidorm.

Xabier (Xabi) koos Benidorm omdat hij daar het gelukkigste van zijn hele leven is geweest toen hij zijn enige echte liefde María Miranda leerde kennen tijdens een reis jaren geleden. Hj verblijft tijdens zijn zoektocht naar María in Hotel Benidorm maar omdat hij triest is vanwege zijn ziekte en omdat hij María niet lijkt te vinden zoekt hij een uitweg in de drank.

In de bar van het hotel vertelt hij dronken al zijn verhalen aan Tony, een onbekende die toevallig in dezelfde bar aanwezig is en schrikt als Xabi hem opbiecht dat hij drie miljoen euro gespaard heeft. Tony besluit daarna zijn vriendin en stripster Candy in te zetten om de rol van Maria te spelen. Want als zij met zijn tweeën erin slagen om Xabi te overtuigen dat Candy eigenlijk Maria is, dan zijn ze op slag rijk vanwege de erfenis van Xabi.

Maar valt Xabi voor deze val en geloofd hij daadwerkelijk dat Candy zijn eerste een laatste liefde Maria is of vindt hij Maia uiteindelijk toch en wordt de hele fraude bekend? Om dat te weten te komen zul je nog maanden moeten wachten wanneer de serie op de tv te zien zal zijn.

Ga naar de inhoud