Meer dan 200 hippies van de Regenboogfamilie kamperen illegaal in La Rioja

Meer dan 200 hippies van de Regenboogfamilie kamperen illegaal in La Rioja
Beeld: Wikimedia

Meer dan 200 hippies van de Regenboogfamilie kamperen illegaal in La Rioja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LOGROÑO – Meer dan 200 leden van de Rainbow Family zijn aan het kamperen in de Sierra de la Demanda in de autonome regio La Rioja. Het probleem is dat kamperen niet is toegestaan en de politie onderzoekt of de hippies geëvacueerd moeten worden. De Regenboogfamilie bestaat al sinds 1970 in de Verenigde Staten en sinds 2016 in Spanje.

Officieel heeft deze groepering de naam ‘Rainbow Family of Living Light’ en in Spanje worden ze ‘Familia Arco Iris’ genoemd. De Regenboogfamilie van Levend Licht is een tegencultuur die bestaat sinds ongeveer 1970. Het is een losse band van individuen, sommige nomadisch, die in het algemeen beweren dat ze geen leider heeft. 

Ze organiseren jaarlijkse, primitieve kampeerevenementen op openbaar terrein dat bekend staat als Rainbow Gatherings. En dat vindt op dit moment in Spanje plaats in het Sierra de la Demanda natuurgebied in La Rioja.

Het is hun doel om in dit gebied te blijven en hun eigen rituelen te blijven uitvoeren tot de eerstvolgende maancyclus op 10 juni. Maar de kans is groot dat de Guardia Civil politie het feest gaat verstoren omdat het verboden is in dit natuurgebied te kamperen, laat staan met zoveel mensen samen te komen en ook nog eens in een droog natuurgebied kampvuren aan te steken.

Verder zegt de Guardia Civil dat ze illegaal materiaal hebben gevonden waarbij niet uitgelegd wordt waar het over gaat maar men drugs uitsluit. Er werd ook veel viagra gevonden en het blijkt dat veel leden in het openbaar gemeenschap met elkaar hebben, iets wat ook niet mag met de huidige corona-regels in La Rioja en in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.