Search
menu
Search

De redding van de hond Clau die vastzat in een ingestorte greppel in Barcelona

De redding van de hond Clau die vastzat in een ingestorte greppel in Barcelona
Beeld: @bombers / twitter

De redding van de hond Clau die vastzat in een ingestorte greppel in Barcelona

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Clau is een Siberische husky die afgelopen zaterdag gered moest worden door de brandweer van Barcelona. Dit was nodig omdat hij vastzat in een greppel die ingestort was in de plaats Artés in de provincie Barcelona. Onderaan dit artikel is een korte video te zien van de redding.

De hond liep los over straat in het dorp toen hij in de greppel viel. Eenmaal in de greppel werd hij verrast door de instorting van de aarde en de stenen. Hij kwam compleet vast te zitten in de kleine ruimte in de put en was helemaal bedekt door de stenen en de aarde. Hoewel hij helemaal vast zat, wist hij toch een gedeelte van zijn hoofd boven de grond te krijgen. Dit maakte het mogelijk voor hem om te ademen terwijl hij op hulp wachtte. 

Iemand zag wat er gebeurd was en belde meteen de hulpdiensten. De brandweer werd naar de plek gestuurd waar de hond vast zat. Clau wachtte geduldig terwijl de redders de aarde weghaalden uit de plek waar hij vastzat. De hond werd uiteindelijk volledig gezond weer uit het gat gehaald en kon direct terug naar zijn familie en zijn huis. 

Op het twitteraccount van de brandweer is ook een bericht geplaatst over de reddingsactie met daarbij zelfs een video. Hierin is te zien hoe de hond omhoog kijkt, terwijl de brandweer de aarde weghaalt met hun handen. In het bericht staat dat de hond zich rustig gedroeg en dat de waarschuwing om 12.09 bij de brandweer binnen kwam De reddingsactie verliep voorspoedig en de brandweer is blij dat de hond weer volledig gezond naar zijn thuis is gebracht.

Ga naar de inhoud