skip to Main Content
Turkije is tot wel 73 procent goedkoper dan Spanje
123rf

Turkije is tot wel 73 procent goedkoper dan Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Turkije is tot wel 73% goedkoper dan Spanje

123rf

MADRID – Turkije is tot wel 73% goedkoper als vakantiebestemming voor veel Europeanen dan Spanje waarbij dit percentage voor de Britten en Duitsers tot wel 80% kan oplopen. Dat is de conclusie die de krant Hosteltur haalt uit de analyze van Mabrian Technologies in samenwerking met Interface Tourisme Spain.

Bij de analyze van prijzen is gekeken naar een tweepersoonskamer in 2.131 hotels tussen 15 juni en 15 september 2018 met een zoektijd van drie maanden voor vertrek. Hierbij werden hotels in de Spaanse regio’s Costa Brava, Costa Blanca, Balearen en Canarische Eilanden vergeleken met de populaire Turkse bestemmingen Antalya en Marmaris.

Prijzen

Uit de grafiek blijkt dat Spanje in bijna alle hotelcategorieën duurder is. Waar een driesterren hotel op de Balearen 151 euro kost, aan de Costa Blanca 100 euro, Costa Brava 99 euro en op de Canarische Eilanden 75 euro is dat in het Turkse Marmaris 53 euro en in Antalya 40 euro

Bij de viersterrenhotels is het prijsverschil zelfs nog groter. Een tweepersoonskamer in een viersterrenhotels op de Balearen kost 193 euro, op de Canarische Eilanden 136 euro, aan de Costa Blanca 127 euro en de Costa Brava 123 euro terwijl dat 100 euro is in het Turkse Marmaris en 64 euro in Antalya.

Ook in de categorie vijfsterrenhotels is de duurste kamer te vinden op de Balearen met 308 euro gevolgd door het Turkse Antalya met 211 euro, Canarische Eilanden met 204 euro, Costa Brava met 202 euro, Costa Blanca met 178 euro en Marmaris met 163 euro.

Tevredenheid

Er is bij deze analyse ook gekeken naar de tevredenheid onder de toeristen en de kwaliteit/prijs verhouding waarbij gekeken is naar 429.744 reviews op Tripadvisor en Booking tussen 15 juni 2017 en 15 juni 2018 bij dezelfde 2.131 hotels die men eerder gebruikte voor de prijsanalyse.

Bij de driesterrenhotels is men het meest tevreden in Marmaris (58,45) gevolgd door de Balearen (56.8), Antalya (52,86), Costa Blanca (52,61), Canarische Eilanden (47,78) en Costa Brava (47,28).

Bij de viersterrenhotels is men het meest tevreden bij de hotels op de Balearen (65,93) gevolgd door de Canarische Eilanden (62,89), Antalya (62,42), Costa Blanca (60,86), Costa Brava (51,66) en Marmaris (45,90).

Bij de vijfsterrenhotels is men het meest tevreden bij de hotels aan de Costa Blanca (76,7), op de Balearen (71,31), Canarische Eilanden (68,52), Costa Brava (66,25), Antalya (64,64) en Marmaris (57,82).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 31 reacties
 1. Turkije zeer zeker de Goedkoopste,maar ook mooier,avontuurlijker en veel beter Klimaat..landen zoals spanje zijn meer voor degene die daar al iets hebben zoals familie een vakantie huis of vrienden,anders is het onbetaalbaar,en naar het land van die DIERENBEULEN(stierengevecht) kom ik echt niet graag meer,verder ook erg Arrogant volk.Turkije is razend populair bij vele Nederlanders,Belgen,Duitsers en vooral Russen,niet te vergeten de Engelsen

 2. En natuurlijk heeft Juan 74 gelijk. Dit is een Adolf2 . Hup, vandaag er weer even 18000 man uitgegooid. Per decreet….. je moet wel stekeblind zijn om dit niet te zien.

 3. Hallo Ferdi. Leuk om zo maar wat te roepen. Erdogan zorgt voor een goede economie ?? Turkije heeft 12% inflatie !! Dan hoor je bij de apenlanden .

 4. Beste redactie.
  Ik lees elke dag jullie nieuwtjes en ook vandaag verbaas ik mij over sommige mailtjes die jullie accepteren. Met name de zeer storende mail van desertrose.
  Lachen jullie hierom of plaatsen jullie dit om nog meer vulgaire taal uit te lokken?
  Houd toch jullie site in eer en negeer zulke aanstootgevend reacties.
  Dit valt me weer erg tegen van de redactie.
  Zonder al deze flauwekul zou het lezen een stuk aangenamer worden
  Zo langzamerhand kennen jullie die gasten toch wel die alleen maar onzin uitkramen. Stop toch met plaatsen van hun berichten.

  1. ja sk beetje, inderdaad, het valt mij ook tegen dat het altijd dezelfden zijn die bv leo uitkafferen maar dan hoor ik u niet, begin bij uzelf en misschien stopt dat gedoe

 5. Het verschil is spanje is europa, goede medische zorg, evt. Met auto in 1 dag bereikbaar. Geen offerfeesten in spanje waar ze schapen slachten op straat. Naast risicos in turkije als je provlemen krijgt met verkeersovertreding. Naast hygiene, taal, en andere zaken als voeding en gastvrijheid spelen gezamelijk een rol in prijs verschil. Hier geen problemen met koerden, of risicos. En spanje is makkelijk bereikbaar zowel met auto als vliegen. Goede aansluitingen. En geen dictator in spanje.

   1. Wat de koran over mij zegt, wat voor plannen de koran met mij heeft is al reden om niet naar Turkije op vakantie te gaan.

  1. Daar ben ik niet mee eens overheid van spanje wilde het hoofd van catalonie opsluiten .en erdogan zirgt voor een goede economie de zieken en en ouderen worden goed verzorgd in turkije dus wie is dus de diktator?

 6. Euhhhhh
  Het ging over de hotel/verblijf prijzen in Turkije
  Ja logisch ,goedkoper dan in Spanje
  En aan de kust in Spanje duurder dan in binnenland
  Ook logisch
  Overal hangen prijskaartjes aan
  Het is de keuze die je maakt naargelang je voorkeur

 7. Inderdaad ,Spanje is duurder geworden sinds vele toeristen, om verschillende redenen moslimlanden links laten liggen.Maar Spanje is nog altijd veel goedkoper dan bv Italie .Turkije WAS prijs-kwaliteit een goede bestemming.(Nu toch liever Spanje).

 8. Turkijë, tja. Dames die hun bikini-topje uitdoen op het strand, problematisch ! Alcohol voor wie er zin in heeft (ook tijdens de ramadan) en zonder dat iemand er aanstoot aan neemt, niet Turkijë zou ik zo denken. En wat dachten jullie van het super sympathieke homo-koppel dat op bezoek komt. Toch maar Spanje ipv Turkijë denk ik dan.

 9. Zolang “Guus Geluk” of “Adolf de 2de” aan de macht is zie je mij niet Turkije.al is het nog zo goedkoop trouwens kwaliteit is ook belangrijk.

 10. Wie houdt je tegen? Ga lekker daarheen waar je het prettig vindt. Steun het regime wat je prettig vindt! En gek gezeurd worden met kijken kijken niet kopen….

 11. Het artikel ging over een vergelijking van hotelprijzen. Sommige reacties noemen ook andere prijzen die voor een toerist van belang zijn. En nergens zie ik genoemd dat het huren van een appartement meestal een stuk goedkoper is dan een x-aantal sterrenhotel.
  Ik heb hier al vaker geschreven dat je aan de Costa’s veel duurder uit bent dan in het binnenland. En daar vind ik het mooier en is het rustiger. En de prijzen zijn niet te vergelijken met die aan de kust. Biertje met tapas maximaal 1,20 en drie gangen dagmenu 8eu. Wij blijven een eindje van de kust……

   1. Bert, voor ons geeft de prijs niet de doorslag maar mensen, land, rust. In het artikel ging het over prijzen. Vandaar mij reactie. Overigens vinden wij Albanie ook heel mooi….

 12. 4 jaar geleden hotel in Almeria 2100 euro, verleden jaar in dit hotel, 300 euro meer betaald voor dezelfde formule
  voor 2400 euro kan je in Turkije denk ik 1 maand verblijven maar we verkiezen toch Spanje en wat klantvriendelijkheid betreft hebben wij nog nooit te klagen gehad, altijd vriendelijke mensen en heel behulpzaam
  en voor die klagers, begin bij uzelf, wees niet arrogant en de rest volgt dan wel

 13. Spanje is de laatste jaren extreem duur geworden in zowat alles, dit door de massale toevloed aan toeristen en nieuwe noord-europese inwoners , ik zou niks liever hebben dan dat het volk terug massaal naar Turkije op reis gaat, dat zou de prijzen in Spanje ten goede komen.

 14. Juan74,

  Je kan beter Adolf 2 zeggen tegen je vader hypocriet vent dat je bent.
  je kan gewoon een krant kopen die fel tegen Erdogan zijn
  En je vergeet te vermelden illegale afrikanen in spanje die mensen lastig vallen en je spullen jatten.

  1. Nationalistische & fascistische Turken hebben altijd de langste tenen van alle volkeren gelijk in verdediging gaan jullie liefde voor jullie vaderland weten we allang en zijn we ook een beetje zat allemaal maar als jullie zo trots zijn neem een enkeltje vlieg dr heen en leef gerust naar je hart het wilt, zou ik zeggen ohw maar dan kan je niet genieten van 2 wallen tegelijk ook daar heb je geen eens echte democratie want die is maar bij wijze vn spreken in woorden alleen. En het klopt nog steeds dat men de waarheid ontkent of erom heen draait of verdraaid klinkt ook bekend , men moet daar nog steeds dus beter zwijgen over politiek dan heb je hopelijk een goedkope reisje anders heb je een hele lange verlengde extra gratis vakantie wel onplezierig’ met vier muren en geëisolleerde van de werkelijkheid om je heen . en over illegalen/vluchtelingen van overal her en der die aanspoelen of aan de kust verdrinken of tuig die je mogelijk als doelwit heeft gekozen om te bedelen of je te beroven ach gooi je 2 tr naar ze worden ze ff zoet mee dan komen ze je niet beroven lol verder nog een optie als je geen risico wilt nemen ga je gewoon naar de geweldige mooie Griekenland waar alles veel goedkoper is geen dank boor de tips graag gedaan ..?

 15. Dit gaat alleen over de hotelprijzen.
  Hoe is het met de rest van de vakantie kosten in Turkije?

  Een krant kopen kan je niet, want die zijn door Adolf 2 allemaal gesloten inmiddels.
  Als je er heen gaat steun je een nep-democratie met een leider aan de macht die het zeer slecht met de Westerse wereld voor heeft, dus ja, wat is goedkoop heh.
  Trek 1 keer je mond te ver open tegen deze dictator en je vakantie zal enorm goedkoop worden, want dan mag je gratis verblijven, wel in een cel dat dan weer wel.
  En als ik naar de prijzen hier aan de kust kijk en hoeveel mensen er nu al weer lopen, ach, dan maak ik me nog geen zorgen. Zo lang je nog voor onder de 2 euro een flesje bier krijgt plus een tapas, ach dan horen ze geen toerist klagen.

  Enige puntje van kritiek die ik heb hier, zijn niet zo zeer de kosten, maar bij een aantal tenten mogen ze wel eens iets doen aan klantvriendelijkheid, want daar scoren ze aan de onderkant van de grens helaas.

  1. “…Cambios en los flujos del sector turístico. Se confirman los signos de desaceleración en la llegada de turistas extranjeros, vinculada en parte a la “notable recuperación” de países competidores como Egipto y Turquía, según concluye el último informe de la patronal Exceltur. Una pérdida de empuje en los primeros meses del 2018 que se refleja en la congelación de las pernoctaciones y en un menor ritmo de entrada (subió un 3,9% frente al 8,6% del año anterior), mientras continúa la caída …” (La Vanguardia)

   Dus, inderdaad nog geen probleem, maar de evolutie gaat de verkeerde kant op. Laten we hopen dat de heersende euforie niet zuur opbreekt.

 16. Daarom ook wat minder toeristen in Spanje, door de lage prijzen gaan er nu velen naar Turkije. Ook ik krijg dit jaar geen bezoek uit Nederland want ook die gaan naar Griekenland of Turkije. De prijzen zijn in Spanje de laatste 6 jaar explosief gestegen en is het allemaal allang niet meer zo goedkoop om er op vakantie te gaan.

  1. Ben er ook verbaast van hoe hoog sommige prijzen zijn in Spanje.

   Als je de lonen ziet in Spanje en dan kijkt naar de Supermarkt prijzen ( Noord-Spanje, Baskenland ), dan zijn die supermarkt prijzen bijna dezelfde dat we betalen in Duitsland. Maar daar in Duitsland zijn de lonen pak hoger. En ik spreek over Mercadona, Lidl, enz… niet de dure Colruyt.

   Idem met gebouw koop prijzen. Als je bijvoorbeeld Rhineland-pfalz in Duitsland vergelijkt met Cantabria in Noord Spanje, beide niet erg bevolkte gebieden, dan vind ik de prijzen best duur in Spanje.

   1. Maar Ben, met dat verschil dat de verswaren in de spaanse supermarkten veel beter zijn dan in de duitse supermarkten, die kopen goedkoop groente en fruit wat mooi glimt maar als bagger smaakt.
    Zo ook het verpakte vlees, want veel supermarkten in Duitsland hebben geen verse vlees- en visafdelingen.
    In Spanje kun je in de supermarkten steeds meer dieet artikelen en dranken kopen.
    Probeer in zo’n saaie duitse supermarkt maar eens een suikervrije frisdrank te kopen zonder koolzuur….dat is lastig en water zonder prik is de enige remedie.
    En water mét prik in Duitsland smaakt naar zeewater…..

   2. Niet vergeten dat de groenten en fruit tot 20 keer meer behandeld zijn met pesticiden en dat kost ook geld, en dat de kwaliteit van de spaanse huizen van zeer lage kwaliteit zijn zonder centrale verwarming en zonder isolatie. Dan is Spanje plots 10 keer duurder dan andere landen. Maar de zon kost nu eenmaal veel geld en dat hebben velen er voor over.

   1. Bert nee hoor ik vraag geen geld maar het huis laat het niet toe dus moet men naar een hotel of camping in de buurt, enkel als het 1 persoon is maximaal 2 dan kunnen we voor een korte periode wel een slaap plaatsje creeeren. En altijd op dezelfde plek op vakantie gaan is ook saai vooral als het met het jaar duurder wordt en er niets veranderd.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken