Britse toeristen dood na het maken van selfie in Orihuela Costa

Britse toeristen dood na het maken van selfie in Orihuela Costa
Beeld: Cadena Ser

ALICANTE – Woensdagavond zijn twee jonge Britse vakantiegangers van 22 en 21 jaar om het leven gekomen toen zij bij het maken van een selfie van ongeveer zeven meter hoog naar beneden vielen. Een derde Britse toerist bleef ongedeerd. De overleden mannen wilden een foto maken vanaf de Punta Prima wandelboulevard in de kustplaats Orihuela Costa.

Tijdens het maken van de selfie vielen twee van de drie Britse mannen naar beneden. Een van hen overleed ter plaatse terwijl de andere man zwaargewond raakte maar later in het ziekenhuis in Alicante aan zijn verwondingen overleed. Een derde Britse man raakte niet gewond maar moest vanwege een angst- en paniekaanval door het ambulancepersoneel geholpen worden. Ook hij werd naar een ziekenhuis gebracht.

Zoals het er nu naar uitziet bevonden beide mannen van 22 en 21 jaar zich aan de andere kant van de reling bij de Punta Prima op de Paseo Maritimo in Orihuela Costa. Zij wilden een selfie maken maar gleden uit en kwamen zeven meter lager hard op de grond terecht.

De gemeente zegt dat de reling langs de wandelboulevard in perfecte staat is en ook na de valpartij niet is losgeraakt. De Guardia Civil is inmiddels een onderzoek gestart.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dit is gewoon in en in triest. Het zal je zoon of kleinzoon maar zijn. Niemand zit op dit soort reacties te wachten

Wat was de waarde van jullie selfie? R.I.P jongens en sterkte voor jullie familie.

Tsja, wat zou toch de functie van zo’n reling zijn hè ?

Dat maakt voor jongeren tegenwoordig helemaal niets meer uit ongeacht de nationaliteit.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.