Britse toeristen dood na het maken van selfie in Orihuela Costa

Britse toeristen dood na het maken van selfie in Orihuela Costa
Beeld: Cadena Ser
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Woensdagavond zijn twee jonge Britse vakantiegangers van 22 en 21 jaar om het leven gekomen toen zij bij het maken van een selfie van ongeveer zeven meter hoog naar beneden vielen. Een derde Britse toerist bleef ongedeerd. De overleden mannen wilden een foto maken vanaf de Punta Prima wandelboulevard in de kustplaats Orihuela Costa.

Tijdens het maken van de selfie vielen twee van de drie Britse mannen naar beneden. Een van hen overleed ter plaatse terwijl de andere man zwaargewond raakte maar later in het ziekenhuis in Alicante aan zijn verwondingen overleed. Een derde Britse man raakte niet gewond maar moest vanwege een angst- en paniekaanval door het ambulancepersoneel geholpen worden. Ook hij werd naar een ziekenhuis gebracht.

Zoals het er nu naar uitziet bevonden beide mannen van 22 en 21 jaar zich aan de andere kant van de reling bij de Punta Prima op de Paseo Maritimo in Orihuela Costa. Zij wilden een selfie maken maar gleden uit en kwamen zeven meter lager hard op de grond terecht.

De gemeente zegt dat de reling langs de wandelboulevard in perfecte staat is en ook na de valpartij niet is losgeraakt. De Guardia Civil is inmiddels een onderzoek gestart.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.