skip to Main Content
Huawei opent grootste winkel ter wereld in Madrid
Huawei

Huawei opent grootste winkel ter wereld in Madrid

MADRID – Ondanks alle problemen na het veto van de Amerikaanse president Donald Trump en het wellicht stoppen in de toekomst van het Android systeem op de telefoons heeft de Chinese gigant Huawei toch in Madrid de grootste winkel ter wereld geopend. Het gaat om een 1.000 m2 grote ‘flagship-store’ gelegen aan de emblematische Gran Vía.

Telefoonproducent Huawei is de concurrentie aangegaan met Apple, Xiaomi en Samsung door een eigen winkel te openen in hartje centrum Madrid. De twee verdiepingen hoge winkel is gelegen in nummer 48 aan de lange winkelstraat Gran Vía in Madrid, in het gebouw waar vroeger de C&A zat.

De Nederlandse C&A opende in 2013 maar moest drie jaar later in 2016 alweer sluiten door de concurrentie van de grootste Primark winkel van Spanje gelegen in de nummer 32, in het gebouw waar tot 2013 de C&A was gelegen.

De Chinese telefoongigant is tegenwoordig de grootste smartphone verkoper ter wereld en naast Aziatische landen is Huawei ook Europa aan het veroveren met hun smartphones. In Spanje is een van de drie telefoons die verkocht worden tegenwoordig van het merk Huawei. Daarom was het tijd om een eigen grote winkel te openen in een straat waar concurrenten Apple, Samsung en Xiaomi al eigen winkels hebben.

Overigens is het niet de eerste Huawei winkel in Madrid want in 2017 werd in de Calle Principe de Vergara een 100 m2 grote winkel geopend. Wereldwijd heeft de Chinese telefoonproducent meer dan 45.000 winkels dus de stap om een grote winkel in Madrid te openen is niet vreemd voor Huawei.

De volgende grote Huawei winkel zal na de zomer geopend gaan worden in Barcelona al is de locatie nog niet bekend gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken