Huawei opent grootste winkel ter wereld in Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Huawei opent grootste winkel ter wereld in Madrid

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ondanks alle problemen na het veto van de Amerikaanse president Donald Trump en het wellicht stoppen in de toekomst van het Android systeem op de telefoons heeft de Chinese gigant Huawei toch in Madrid de grootste winkel ter wereld geopend. Het gaat om een 1.000 m2 grote ‘flagship-store’ gelegen aan de emblematische Gran Vía.

Telefoonproducent Huawei is de concurrentie aangegaan met Apple, Xiaomi en Samsung door een eigen winkel te openen in hartje centrum Madrid. De twee verdiepingen hoge winkel is gelegen in nummer 48 aan de lange winkelstraat Gran Vía in Madrid, in het gebouw waar vroeger de C&A zat.

De Nederlandse C&A opende in 2013 maar moest drie jaar later in 2016 alweer sluiten door de concurrentie van de grootste Primark winkel van Spanje gelegen in de nummer 32, in het gebouw waar tot 2013 de C&A was gelegen.

De Chinese telefoongigant is tegenwoordig de grootste smartphone verkoper ter wereld en naast Aziatische landen is Huawei ook Europa aan het veroveren met hun smartphones. In Spanje is een van de drie telefoons die verkocht worden tegenwoordig van het merk Huawei. Daarom was het tijd om een eigen grote winkel te openen in een straat waar concurrenten Apple, Samsung en Xiaomi al eigen winkels hebben.

Overigens is het niet de eerste Huawei winkel in Madrid want in 2017 werd in de Calle Principe de Vergara een 100 m2 grote winkel geopend. Wereldwijd heeft de Chinese telefoonproducent meer dan 45.000 winkels dus de stap om een grote winkel in Madrid te openen is niet vreemd voor Huawei.

De volgende grote Huawei winkel zal na de zomer geopend gaan worden in Barcelona al is de locatie nog niet bekend gemaakt.

Ga naar de inhoud