Huawei opent grootste winkel ter wereld in Madrid

Huawei opent grootste winkel ter wereld in Madrid
Beeld: Huawei

MADRID – Ondanks alle problemen na het veto van de Amerikaanse president Donald Trump en het wellicht stoppen in de toekomst van het Android systeem op de telefoons heeft de Chinese gigant Huawei toch in Madrid de grootste winkel ter wereld geopend. Het gaat om een 1.000 m2 grote ‘flagship-store’ gelegen aan de emblematische Gran Vía.

Telefoonproducent Huawei is de concurrentie aangegaan met Apple, Xiaomi en Samsung door een eigen winkel te openen in hartje centrum Madrid. De twee verdiepingen hoge winkel is gelegen in nummer 48 aan de lange winkelstraat Gran Vía in Madrid, in het gebouw waar vroeger de C&A zat.

De Nederlandse C&A opende in 2013 maar moest drie jaar later in 2016 alweer sluiten door de concurrentie van de grootste Primark winkel van Spanje gelegen in de nummer 32, in het gebouw waar tot 2013 de C&A was gelegen.

De Chinese telefoongigant is tegenwoordig de grootste smartphone verkoper ter wereld en naast Aziatische landen is Huawei ook Europa aan het veroveren met hun smartphones. In Spanje is een van de drie telefoons die verkocht worden tegenwoordig van het merk Huawei. Daarom was het tijd om een eigen grote winkel te openen in een straat waar concurrenten Apple, Samsung en Xiaomi al eigen winkels hebben.

Overigens is het niet de eerste Huawei winkel in Madrid want in 2017 werd in de Calle Principe de Vergara een 100 m2 grote winkel geopend. Wereldwijd heeft de Chinese telefoonproducent meer dan 45.000 winkels dus de stap om een grote winkel in Madrid te openen is niet vreemd voor Huawei.

De volgende grote Huawei winkel zal na de zomer geopend gaan worden in Barcelona al is de locatie nog niet bekend gemaakt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.