Als de zon schijnt in Nederland en België regent het altijd in Spanje of niet?

Als de zon schijnt in Nederland en België regent het altijd in Spanje of niet?
Beeld: 123rf & Weerplaza (logo)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op het blog van de Nederlandse weerpagina Weerplaza schrijven ze over een onderwerp dat met het weer te maken heeft, met de regen en de zonneschijn en met iets wat veel inwoners van Spanje zullen herkennen. Want hoe vaak komt het niet voor dat je met familie in Nederland of België praat die daar vol in de zon zitten terwijl het in Spanje regent of andersom. Bij Weerplaza probeert men dit fenomeen te verklaren.

De vraag is eigenlijk: Regent het in Spanje nou áltijd wanneer het in Nederland mooi weer is? Weerplaza zocht het voor de lezers uit na aanleiding van een weervraag van een lezer op Weerplaza. 

Daar vraagt men zich namelijk af of wanneer iemand in Spanje in de stromende regen zit of juist in de brandende zon dat in Nederland en België, het tegenovergestelde is, dus dat men daar in de brandende zon of stromende regen zit.

Volgens meteoroloog Wilfred Jansen is het wel degelijk een weerfenomeen dat te maken heeft met hoge- en lagedrukgebieden want niets is veranderlijker als het weer.

In onderstaande video wordt het makkelijk en duidelijk uitgelegd. Heb jij ook weervragen, dan kun je die altijd aan de experts van Weerplaza stellen. 

Overigens hebben wij in onze weer rubriek bij SpanjeVandaag al veel heel artikelen geplaatst over het weer, wind, regen, sneeuw, storm en andere fenomenen in Spanje. Bekijk de rubriek HIER.

Overigens kun je HIER ook kijken voor de dagelijkse weersomstandigheden en temperaturen in Spanje waarbij wij dat op onze Weerpagina onderverdeeld hebben per autonome regio.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.