Search
menu
Search

Als de zon schijnt in Nederland en België regent het altijd in Spanje of niet?

Oeps ... foto ontbreekt!

Als de zon schijnt in Nederland en België regent het altijd in Spanje of niet?

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op het blog van de Nederlandse weerpagina Weerplaza schrijven ze over een onderwerp dat met het weer te maken heeft, met de regen en de zonneschijn en met iets wat veel inwoners van Spanje zullen herkennen. Want hoe vaak komt het niet voor dat je met familie in Nederland of België praat die daar vol in de zon zitten terwijl het in Spanje regent of andersom. Bij Weerplaza probeert men dit fenomeen te verklaren.

De vraag is eigenlijk: Regent het in Spanje nou áltijd wanneer het in Nederland mooi weer is? Weerplaza zocht het voor de lezers uit na aanleiding van een weervraag van een lezer op Weerplaza. 

Daar vraagt men zich namelijk af of wanneer iemand in Spanje in de stromende regen zit of juist in de brandende zon dat in Nederland en België, het tegenovergestelde is, dus dat men daar in de brandende zon of stromende regen zit.

Volgens meteoroloog Wilfred Jansen is het wel degelijk een weerfenomeen dat te maken heeft met hoge- en lagedrukgebieden want niets is veranderlijker als het weer.

In onderstaande video wordt het makkelijk en duidelijk uitgelegd. Heb jij ook weervragen, dan kun je die altijd aan de experts van Weerplaza stellen. 

Overigens hebben wij in onze weer rubriek bij SpanjeVandaag al veel heel artikelen geplaatst over het weer, wind, regen, sneeuw, storm en andere fenomenen in Spanje. Bekijk de rubriek HIER.

Overigens kun je HIER ook kijken voor de dagelijkse weersomstandigheden en temperaturen in Spanje waarbij wij dat op onze Weerpagina onderverdeeld hebben per autonome regio.

Ga naar de inhoud