Prijzen kust appartementen in Spanje zullen tot 15% dalen

Prijzen kust appartementen in Spanje zullen tot 15% dalen
Beeld: Freepik

Prijzen kust appartementen in Spanje zullen tot 15% dalen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op dit moment na de corona-crisis en in de post-corona tijd waarin buitenlanders weer naar Spanje kunnen reizen en waarbij de inwoners van Spanje ook weer door het hele land op pad mogen gaan, zijn er nog niet veel wijzigingen in de huizensector. Maar experts melden dat dit in de nabije toekomst zal veranderen waarbij met name appartementen langs de kust in prijs zullen dalen.

De makelaars sector weet te melden dat er weer wat beweging komt in de woningmarkt in met name langs de populaire Spaanse kust. Maar de crisis die is begonnen of zal beginnen en het gebrek aan buitenlandse kopers zorgt ervoor dat de prijzen in de nabije toekomst zullen zakken.

We hebben het dan hoofdzakelijk over appartementen in de populaire kustplaatsen aan de Middellandse Zeekust waarvan men verwacht dat de prijzen nog dit jaar tussen de 10% en 15% zullen gaan dalen. Op dit moment zijn de prijzen nog gelijk maar men verwacht dat door de dalende vraag er goedkopere prijzen zullen komen.

In de maand april dit jaar daalde volgens het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) de woningverkopen met 40% gemiddeld in Spanje, de hoogste daling sinds 11 jaar aldus het INE.

Ga naar de inhoud