90 jaar oude La Liga Spaanse voetbalcompetitie begint op 13 augustus met publiek

90 jaar oude La Liga Spaanse voetbalcompetitie begint op 13 augustus met publiek
Beeld: La Liga

90 jaar oude La Liga Spaanse voetbalcompetitie begint op 13 augustus met publiek

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Op 13 augustus begint de Spaanse La Liga voetbalcompetitie 2021/2022 met als nieuwtje, terugkerend publiek. En zoals altijd wordt er gekeken naar de El Clásico wedstrijden tussen Real Madrid en FC Barcelona waarvan de eerste plaats zal vinden in het weekend van 23/24 oktober in het Camp Nou stadion in Barcelona en de tweede in het 29e weekend.

De La Liga Santander voetbalcompetitie begint op 13 augustus 2021 en eindigt op 22 mei 2022. Er doen 20 clubs mee met de Spaanse voetbalcompetitie die 38 wedstrijden moeten spelen. De La Liga 2020/2021 werd dit keer niet door Real Madrid of FC Barcelona gewonnen maar door Atlético Madrid, hun elfde La Liga titel.

Maar de la Liga bestaat dit seizoen ook 90 jaar met Real Madrid als club met de meeste titels en Lionel Messi van FC Barcelona als all-time topscoorder. Sinds de eerste La Liga in 1928/1929 hebben er 93 clubs meegedaan en werd de Spaanse voetbalcompetitie slechts drie seizoenen vanwege een burgeroorlog niet gespeeld. Er werden wedstrijden gespeeld in 53 steden in Spanje.

Lionel Messi van FC Barcelona is de all-time topscoorder met 474 doelpunten terwijl Cristiano Ronaldo er tijdens zijn carrière bij Real Madrid 311 in het doel schoot. Real Madrid heeft met 34 de meeste titels op naam staan gevolgd door FC Barcelona met 26 titels en Atlético Madrid met 11 titels.

Real Madrid heeft in totaal 4.700 punten weten te scoren wat meer is dan de 4.603 punten van FC Barcelona. Het is echter wel Barcelona die de meeste doelpunten op naam heeft staan met 6.260 terwijl Madrid er 6.241 heeft gemaakt. De hoogste score ooit was in de La Liga 1930/1931 toen Athletic Bilbao met 12-1 van FC Barcelona wist te winnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.