Spaanse bondscoach zorgt voor trending topic vanwege Mercadona kauwgom

Spaanse bondscoach zorgt voor trending topic vanwege Mercadona kauwgom
Beeld: Twitter

Spaanse bondscoach zorgt voor trending topic vanwege Mercadona kauwgom

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je zondag op Twitter zocht naar trending topics in Spanje dan zag je bovenaan de lijst ‘Hacendado’ staan. Er zullen wellicht weinig lezers zijn die dit merk niet kennen maar voor de lezers die het niet kennen: het is een van de bekendste huismerken van de bekende en populaire supermarktketen Mercadona. Maar waarom was dit zondag plots trending topic?

Op Twitter wordt gezegd dat een woord, zin of onderwerp dat vaker wordt genoemd dan andere een ‘trending topic’ of gewoon een ‘trend’ is. Trending onderwerpen worden populair doordat veel Twitteraars erover tweeten.

Zondag was het de beurt aan de Spaanse bondscoach Luis Enrique die zich aan het voorbereiden was op de halve finales wedstrijd van dinsdag 6 juli tegen Italië. Op een foto die hij plaatst op Twitter staat naast zijn laptop een pakje kauwgom. Nu is dat op zich niets vreemds maar dat pakje kauwgom is van het merk Hacendado, van Mercadona dus.

Het gaat om de gember-smaak kauwgom (chicles de jengibre) die nog niet zo heel lang geleden werden geïntroduceerd in de Spaanse supermarktketen Mercadona. Na de introductie in het Hacendado assortiment van kauwgoms zorgde deze vreemde smaak al voor veel media-aandacht maar nu met de Spaanse bondscoach als kauwgom gebruiker zullen de verkopen wel weer gaan stijgen.

Nu denken veel mensen dat Mercadona de kauwgom strategisch geplaatst heeft maar feit is dat Mercadona eigenlijk nooit reclame maakt, niet op de televisie, niet op de sociale media netwerken en niet in de kranten etc. Maar zeker weten doen we niet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.